Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Újabb hangfelvétel jött ki az MSZP-től

Egy újabb hangfelvétel tanúsága szerint a szocialista önkormányzati miniszter azt ígérte, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor olyan javaslatot fog a kormány elé terjeszteni, amely a kormánypárti politikusoknak jó lehetőséget ad a regionális területfejlesztési tanácsban.
A szocialisták megnyugodhatnak - Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint, aki az MSZP hétvégi választmányi ülésén szólalt fel.

- Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban.

- Bízzatok bennem, olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent számítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt. Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz. Ha kétharmaddal megszavazta volna a regionális választott önkormányzatot, ma más helyzet lenne. Szóval nem szavazták meg a választott regionális önkormányzatot, állami felelősségben hagyták továbbra is. Ezért nekünk ehhez kell alakítani az intézményrendszert – fogalmazott Lamperth Mónika.

A jelenlegi szabályozás a megyei közgyűléseknek és a megyei jogú városok polgármestereinek jelentős szerepet biztosít a regionális fejlesztési források elosztásában. A szocialisták jelentősen veszítettek pozícióikból az önkormányzati választásokon, így 17 megyei közgyűlésben abszolút többsége van a Fidesz-KDNP szövetségnek, és ugyanezen pártszövetség jelöltjét választották meg 16 megyei jogú város polgármesterének a lehetséges 23 helyből.

(Forrás: Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári statisztika a halál tükrében

A nyár nem természetes módon bekövetkező haláleseteit vizsgáltuk az ország öt megyéjében. Az… Tovább olvasom