Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Újabb fideszes képviselő vett fel törvénytelenül pénzt

Törvénytelenül vett fel közpénzt Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő - írta csütörtökön a Blikk, amely szerint a politikus a lap által kirobbantott "feketepénzbotrány" hatodik érintettje.

A lap szerint a politikus több társához hasonlóan egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben önkormányzati tisztsége után, Alsózsolca alpolgármestereként is kapott költségtérítést, holott az ilyen duplázást a törvény tiltja.
A politikus a lappal azt közölte: kijelenti, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kap költségtérítést, máshonnan nem. A lap szerint Csöbör Katalin kijelentése tényszerűen igaz, csak arról nem számolt be, hogy az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt.
A lap állítását egy nyilatkozattal igazolta, amelyen az szerepel, hogy Csöbör Katalin márciustól lemond az önkormányzati költségátalányáról, amit egy októberi döntés alapján utaltak ki neki. A dokumentumon az is olvasható, hogy „Ezen lemondás, egyben igazolás az Országgyűlés Hivatala felé a teljes összegű költségátalány igénylésére".
A Blikk felidézte: az országgyűlés adatai szerint februárban Csöbör a teljes neki járó összeget, 473.076 forintot vett fel választókerületi pótlékként, majd egy hónappal később, márciusban már csökkentett összeget, 336.625 forintot kapott.
A lap szerint Csöbör Katalin az általuk kirobbantott "feketepénzbotrány" hatodik érintettje. Állításuk szerint a politikushoz hasonlóan a miskolci Zsiga Marcell, a zuglói Papcsák Ferenc, a hatvani Szabó Zsolt és az erzsébetvárosi Rónaszékiné Keresztes Mónika is törvénytelenül vett fel közpénzeket hónapokon át.
Kalmár Ferenc KDNP-s országgyűlési képviselőről szintén a Blikk írta, hogy törvénytelenül vesz fel dupla pénzt, ő két állami cég felügyelőbizottságából kapott javadalmazást, amit tiltanak a jogszabályok. Zsigát 150 ezer, Papcsákot, Szabót és Rónaszékinét 250 ezer forint pénzbírságra ítélte a törvénysértés miatt a Fidesz etikai bizottsága. A KDNP-s Kalmárt a párt nem marasztalta el, de a törvénytelenül felvett pénzeket visszafizette, és felügyelőbizottsági tagságairól lemondott - emlékeztetett a lap.

Olvasóink írták

 • 19. dünnyögő 2011. április 08. 21:40
  „Ez biztosan valami ragály. Remélem egyszer én is elkapom.
  Mindenesetre nem oltatom be magamat az idén semmilyen vakcinával.”
 • 18. Phobos 2011. április 08. 12:15
  „Négymilliárdos keretből vesz új autókat a kormány

  Bár nyáron a miniszterelnök azt jelentette be, hogy a takarékoskodás jegyében leállítják többek között az állami autók cseréjét, a kormányzati közbeszerzésekért felelős intézmény pénteken közzétett egy felhívást, amely szerint négymilliárdos keretből vásárolnak új autókat. Az nem világos, ki fogja használni a kocsikat, amelyek között lesznek hibrid meghajtásúak is.

  Közbeszerzési eljárást indít a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF), hogy összesen négymilliárd forint értékben kocsikat vásároljon - derül ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent ajánlati felhívásból. A minisztériumok, kormányzati intézmények eszközbeszerzéseit intéző KSZF a felhívásban meghatározza, hogy a négymilliárd forintot 1-6 kategóriás új személygépkocsik megvásárlására kell elkölteni. Az ajánlatok benyújtásának határideje május 24-e.
  Az nem derül ki a felhívásból, hogy melyik kategóriájú kocsiból összesen hányra van szükség, de az szerepel a dokumentumban, hogy a beszerezni tervezett autók között hibrid-meghajtásúak is vannak. "A keretmegállapodáson belül az egyes részteljesítések pontos mennyisége és értéke a teljesülés során realizálódik" - olvasható a felhívásban, amelyből nem derül ki az sem, hogy kik, vagy mely szervek részére szerzik be a kocsikat.
  A felhívásban szerepel, hogy előre nem kiszámítható "az intézmények által beszerzésre kerülő gépjárművek kategóriánkénti aránya", ezért állapítanak meg keretösszeget.
  A kocsik kategóriáját a közbeszerzési eljárásban bonyolult függvények alapján határozzák meg, összesen kilenc kategória létezik. A kilencedik kategória a legjobb, felső kategóriás, a 7.-8. felső-középkategóriás autókat jelöli. Ebben az esetben az 1.-6. kategóriás autók beszerzése azt jelenti, hogy a kormány alsó, alsó-közép illetve középkategóriás kocsikat vásárol.
  A nagy összegű beszerzés figyelemre méltó amiatt, hogy nyáron maga a miniszterelnök jelentette be a gazdasági akcióterv részeként, hogy leállítják az állami szerveknél az autók cseréjét. A Fidesz ellenzékben is sokat bírálta az előző kormányok autóbeszerzéseit, amelyeket luxuskiadásoknak nevezett. Az Origó péntek reggel megkereste a Kormányzati Kommunikációs Központot, kérdéseikre még nem érkezett válasz.
  (Origó nyomán)”
 • 17. öszödiböszme 2011. április 08. 11:16
  „Értsétek meg, nekik minden jár! Ők az istenek.”
 • 16. igazszó 2011. április 08. 08:31
  „Megszokták már a munka nélküli jólétet, ilyen a neveltetési identitásuk.Ezt látták, ez számukra teljesen természetes dolog!Már szemzetten születnek, szemrebbenés nélkül lopnak!

  Miközben az ország adóságához ismét a NÉPET FACSARNÁK KI, adakozzanak, miközben saját hasznukra a mélyszegénységben előktől az utolsó falatot is elveszik!
  Mi lett az adományokkal, adománypénzekkel? ELTÜNTEK!!!!!! SENKIENK ESZÉB NE JUSSON ODA ADNI, CSAK KÖZVETLEN KÖRNYEZETBE ÉS KÖZVETLENÜL SEGÍTSENEK EGYMÁSNAK AZ EMBEREK, MERT MA MÁR A PAP SZAVA SEM HITEL!!!!!”
 • 15. bojtár 2011. április 07. 20:54
  „Újabb fideszes képviselő vett fel törvénytelenül pénzt-->és ezen van mit csodálkozni?? olyan nyiltan lopják szét az országot az mszp és most a fidesz ,hogy azt tanítani lehetne.Semmi más nem kell a sok lopás és sikkasztás mellé csak pár rendőrségi vezető belügyminiszterek polgármesterek na és a legfontosabb a média amiben ez a szennylap kisalföld tökéletessen aszisztál a fenekükben a tojáshéjj moderátorokkak”
 • 14. Primax 2011. április 07. 19:58
  „" Az államháztartás március végi hiánya 742,1 milliárd forint, ami az éves előirányzat 108%-a - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön. A minisztérium számításai szerint az év végére így is tartható az idei költségvetés 2,94 százalékos hiánya, azaz a 687 milliárdos deficit, az év hátralévő részében ugyanis jelentős bevételeket várnak." ( mai hír )
  Jelentős bevételeket várnak....link duma.
  Befolyik az elrabolt nyugdíj-lóvé.
  Jövőre viszont ez nem lesz, akkor honnan "szereznek" majd plusz pénzeket ?
  Van egy sejtésem....
  Dilettáns, nagyképű társaság ! ! !
  Ez van.”
 • 13. Jerry 2011. április 07. 19:18
  „kolombela,teljesen igazad van, ezt a cikket bármelyik képviselőről megírhatták volna, és éppen ez benne a felháborító.Nincs már köztük egy sem,aki tizstességes lenne, aki csaka törvényes keretek közti pénzt veszi fel, a választóit képviseli,és nem csak a pártját, aki legjobb tudása,és leki ismerete szrint szavaz nem a frakció előírása szerint,aki zlni is mer nem csak bólogatni stb stb Hogy is néz ki egy mai magyar képviselő:szegfüt tűz a fekete mellénye gomblyukába és narancsot szorongatva a jobbik kezében és azon gondolkodik, hogy miért is lehegyen más a politika,ha a ebből is jól meg lehet élnie?”
 • 12. kolombela 2011. április 07. 17:13
  „Már megint vihar a biliben. Ezt a cikket bármelyik képviselőről megírhatnák, aki egyben polgármester, vagy önkormányzati képviselő, vagy akármilyen bizottság tagja.”
 • 11. Madarász 2011. április 07. 14:19
  „10. Ha adják, miért ne...”
 • 10. embertelen 2011. április 07. 13:41
  „A mosonmagyaróvári fideszes képviselők a 153/2010.(X.14.) számú képviselőtestületi határozatukban dr. Nagy István polgármester részére is megállapítottak havi 163.500 Ft-os költségtérítést az országgyűlési költségtérítés mellé. Mivel a fenti határozat a mai napig érvényben van jó lenne tudni, hogy vajon ő is duplán veszi-e fel a költségtérítést?”
 • 9. fióka 2011. április 07. 13:38
  „ez a cikk maga a hazugság a fidesz soha,de soha nem élt törvénytelen eszközzel csak néha van egy kis identitás zavaruk”
 • 8. Madarász 2011. április 07. 13:15
  „Akkor most itt az alkalom, hogy megmutassák, hogy ők biza becsületesek és ezek a képviselők önmaguktól lemondanak. Ha nem akkor hőn szeretett vezérük meneszti őket.

  Vagy mégis bort isznak és vizet prédikálnak?!”
 • 7. Lone_wolf.. 2011. április 07. 13:12
  „Jönnek majd nem sokára... dehiszen vééletlen vooolt..”
 • 6. SPS 2011. április 07. 13:07
  „Hol vannak ilyen hírek esetén a nagy fidesz nagy megmondó emberei? Ezekhez a hírekhez miért nem szólnak hozzá?
  A munkaköri leírásukban ez nincs benne?”
 • 5. db 2011. április 07. 12:36
  „Szijjártó meg felszólít, hogy ha van kedvem akkor egy kicsit csökkentsem én az államadósságot önként.
  Na elmennek ám a ...........!”
 • 4. dorombolok 2011. április 07. 11:40
  „Biztosan negatív vagyonodás érte a szerencsétlent !Hajrá Magyarország.”
 • 3. hidas 2011. április 07. 11:39
  „Erről csakis Gyurcsány tehet! Nem szólt neki időben, hogy milyen törvényt hoztak! Monnyon le-mármint Gyurcsány-! Egyébként az egyik kutya, a másik eb!”
 • 2. poto 2011. április 07. 11:24
  „Ez rágalom.
  Ilyet csak szoci és liberális politikus csinálhat.
  Kérdezzétek meg Viktort vagy magyarhangját Szijjártót.”
 • 1. Jerry 2011. április 07. 10:38
  „Csöbör Katalin az általuk kirobbantott "feketepénzbotrány" hatodik érintettje. Na, lesz még ott több is,csak "rövid"idő kérdése.Tessék csak megnézni a többit is, akár abc rendben.Aztán ha összeadjuk az ilyen pénzeket, szépen összejön az ország adóssága.Látható, hogy hova is került a lakosság magánnyugdíj számlájáról a pénz.A fideszesek zsebébe, költségtérítésnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új párt alakul: a Jobbik ellen mennek

"A Jobbik Liberális irányvonalat vett" - áll abban a sajtóközleményben, amelyet szerkesztőségünknek… Tovább olvasom