Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Újabb feljelentések Gyurcsány szakdolgozatának eltűnése ügyében

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) újabb feljelentéseket kíván tenni a volt miniszterelnök eltűnt szakdolgozata ügyében, amelyben a rendőrség elutasította a nyomozás elrendelését.
Niedermüller Péter, a DK alelnöke szombaton, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, pártja feljelentéskiegészítést, valamint más feljelentéseket is tesz a kérdésben, mivel mindenféleképpen abban érdekeltek, hogy "feketén-fehéren kiderüljön, mi történt Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával".

A DK pénteken közleményében fejezte ki felháborodását amiatt, hogy a rendőrség elutasította a nyomozás elrendelését Gyurcsány Ferenc volt kormányfő 1984-ben írt szakdolgozatának eltűnése ügyében. A párt arra szólította fel az ügyészséget, ne falazzon tovább azoknak, akik a párt elnökét, eszközökben nem válogatva, próbálják besározni.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának esti adásában elhangzott, hogy bár a rendőrség addig nem nyilatkozik, amíg a feljelentő Pécsi Tudományegyetemet (PTE) nem tájékoztatják, más bűnügyi források azonban megerősítették, hogy az ügyben nem indul nyomozás, mert a szakdolgozat eltűnése kapcsán nem állapítható meg bűncselekmény gyanúja. Az erről szóló határozatot a PTE még nem kapta meg, a döntés ellen az intézmény panasszal fordulhat az ügyészséghez, amelyet a Krónika értesülése szerint meg is tesz.

A PTE május 2-án közölte, hogy feljelentést tesz a volt miniszterelnök 1984-ben, a PTE jogelődjén, a Janus Pannonius Tudományegyetemen leadott, de fel nem lelhető szakdolgozata miatt. Az intézmény közleménye kitért arra is, hogy kibővítik az egyetemen és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét, így a vizsgálat kiterjed Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának eltűnésére és a plágiumgyanúra egyaránt.

A Hír Tv Célpont című műsorában korábban elhangzott, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező - A Balaton-felvidék szőlészete és borászata - címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi - a politikus első feleségének bátyja - is megerősítette.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció budapesti, városligeti majálisán képtelen vádnak nevezte, hogy egykori sógora négy évvel korábbi szakdolgozatának első 35 oldalával megegyező diplomamunkát adott volna be 1984-ben a pécsi tanárképző főiskolán. Azt mondta, tiszta a lelkiismerete, és nemcsak az egyetemen őrzött szakdolgozatának eltűnése miatt tesz feljelentést, hanem azokat is beperli, akik azt állítják, hogy plagizált.

Olvasóink írták

 • 12. gjozsi88 2012. május 15. 17:25
  „LAZA!
  Ugye nem gondolod komolyan, hogy.....főként látva, hogy az UNIÓ ellenőrzési mechanizmusai miatt visszafizetendő mezőgazdasági támogatások 12 országot érintő ügyét.....hogy az UNIÓBAN szórják a pénzt???
  Azt már sokadszor mesélem el, hogy nem sikságon fúrtak alagutat......épitettek völgyhidat!
  Persze aki jár arra az nem kételkedik!!!!
  Az adósságról tudjuk, hogy a 2004 es uniós csatlakozás miatt változó számitási mód okán előkerült az amit a fidesz csinált, csak nem számolták be az 54%-ba!
  A lakáshitelek állami garanciái és FHB bankba bujtatott adósság is!!!
  Ezt ne tessék a szocik nyakába varrni!!!!
  Ajánlom figyelmedbe, hogy a szocik 4% adósságszolgálatból 175 bázison, 5,5% átlaghozamból finanszirozták azt a "rengeteg" adósságot, mely középmezönyben van.......csak ott okoz problémát, ahol ezt nem tudják, ugyanis 500-710 bázis közt, 8-10% hozamért, növekvő adósságszolgálatból ugyan azt az adósságot!!!!”
 • 11. LAZA 2012. május 14. 19:24
  „jozsi
  Ami mellett nehéz elmenni:
  autó pálya építések a világpiaci árak többszöröséért,4 es metro soha ki nem bogozható az ország számára sok sok milliárdot elusztató szerződései,a sik terepen való alagút fúrások,vagy viadukt épitések,az esztelen hítelfelvételek,az ország eladósítása,etc etc.lehetne sorolni vég nélkül.
  Aztán jöttek a vezér és sisere haddai erre tettek rá még egy lapáttal.
  Úgy,hogy ki vagyunk segítve.”
 • 10. gjozsi88 2012. május 14. 17:23
  „még annyit

  "Még jó,hogy szeretik hiszen az azóta eltünt szdsz-s neoliberális barátaival egyetemben mindenben őket szolgálta."

  Persze!
  Csak elmész amellett, hogy a 2007-13 as uniós költségvetés tárgyalások során azzal a Blairrel, Merkellel szemben....ugyanis a különbözetért nekik kellett zsebbe nyúlniuk........elérte, hogy az ajánlott 50% önrészről, az általunk is elérhető 15-20%-os önrészt kelljen biztosítani!
  Ennek ellenére azután Merkel privát fogadta, Blair itt járt nála......!!!
  Nem Gyurcsány hibája, hogy a 2010-es választások után Orbán leállította a pályázatokat, igy egy jelentős rész bennt marad!!!”
 • 9. gjozsi88 2012. május 14. 17:20
  „LAZA!
  A gyurcsányék....ugyanis Bajnai a Gyurcsány által végrehajtani nem engedett programot hajtotta végre, fejezte be......... világelsők közt kezelték a világválságot még olyan áron is, hogy nem volt abszolut kétharmados döntési jogkörük, azaz a szerkezeti reformjaikat megakadályozta az ellenzék, ha nem ment hülyítve a népet népszavaztatott!
  Azt azért nem varhatod a szocik nyakába!!!!
  A felelőség a megakadályozóké.......!!!!
  Ezt nyugaton látták!!!!
  Ne tévesszen meg, hogy két különböző felhatalmazással rendelkező kormányzati teljesítményt hasonlitasz össze, realitások figyelembevétele nélkül!!!!!
  TÉVÚTON JÁRSZ!!!!”
 • 8. LAZA 2012. május 14. 16:29
  „Igen jozsi!
  Persze józsi!
  Még jó,hogy szeretik hiszen az azóta eltünt szdsz-s neoliberális barátaival egyetemben mindenben őket szolgálta.
  Arra persze a fideszre szavazók közül is kevesen gondoltak,hogy lesz aki még őt is alulmúlja é az országot annak lakosságának a túlnyomó többségét a teljes romlásba és pusztulásba viszi.
  Most ennek kéne örülnöm és azt mondani,hogy gyurcsány azért jobb volt)tényleg,viktornál még ő is)és bár csak jönne vissza.
  Hát nem!
  Takarodjanak mindketten a közéletből is.
  Bízzák az ország irányítását a hozzáértőkre és nem a talpnyaló éhen korászokra akiknek semmi de semmi sem drága,csak a saját gazdagodásuk.”
 • 7. gjozsi88 2012. május 14. 16:18
  „LAZA!
  Gyurcsány nem járatta le magát........csak itthon a társadalmi butaság okán!
  Nyugati világban még mindig nagyobb tekintélye van, mint a jobboldalon bárkinek!!!!
  Ugyanis nyugaton értik, amit itthon nem !
  de ez nem Gyurcsány hibája........főként ha a fidesz intézkedései rehabilitálják!!!”
 • 6. LAZA 2012. május 14. 15:19
  „gyurcsány már lejáratta magát százszor,ezerszer!
  Vagy a jobb oldal még mindig tőle fél?
  Úgyan már?
  Még a mostani pártja is jobban járna,ha újabb disznóságai derülnének ki.
  Nélküle sokkal többre mennének.”
 • 5. Eva- 2012. május 12. 21:55
  „3-hoz

  "elég zavaros, skizofrén, és kizárólag eltulajdonításban és károkozásban ötletgazdag cseppeket ad, miközben úgycsinál, mintha "kormányozna"....
  Embertelen! Ilyen primitív szöveget még a lendvai ildikó sem tud megereszteni!!!"

  ez a szöveg túltesz önmagán!

  Csak 7 gyalázkodás van benne!

  Erről szól az egész szakdolgozat ügy--E-mailben kapott bizonyítékra alapozva.

  de a hirtv mégcsak nem is perelhető , mert csak véleményt mond és sugall

  csapdát állít--hogy ki is a bizonyítani köteles.
  Tudva jól, hogy az E-mailben kapott bizonyíték csak lejáratásra elegendő

  A bizonyítás most az Egyetemé:
  a. az egész tanári kara lefeküdt 1984-ben valami homályos mit tudom én minek

  b. volt szakmai tisztessége és van is--és három átszervezés után mégis feltúrja az iratokat amelyek 28 évesek--és az elkészültük idejé is több ezer készült belőle--az igazoló jegyzőkönyvekből is.

  GyF 20 éves fiatal volt akkor--legfeljebb csak igéret
  Míg SP felnőtt, sok beosztottal egyenlőbb az egyenlők között.

  Ez a különbség meg a lejáratás oka-tárgya--a PER mellett.”
 • 4. gjozsi88 2012. május 12. 18:13
  „királybiro!
  Logikádnak némiképp ellentmond, hogy Szilvássy ügyben Bírósági végzésről van szó, ami független intézmény és az új fidesz trendi még nem lépett hatályba.......addig " embertelen" a belügyminiszter által kézivezérelt rendőrségi elutasításról beszél!

  "Ha a HÍRTV lopta volna el a szakdolgozatot, már régen ki lenne hirdetve minden oldala,"

  Kivéve.....ha nem támasztja alá a fideszes retorikát és ezt a szöveget addig tudják fenntartani, mig a dolgozat elő nem kerül!
  Azaz kissé naívan állsz a dolgokhoz!!!!”
 • 3. kiralybiro 2012. május 12. 17:20
  „2. embertelen 2012.05.12. 15:31
  embertelen ésszerűtlent mond.Miként a bíróság a fideszesket védi alapon felmentették szilvásit, kiderül, hogy szilvási fideszes. ugye?
  Ha a HÍRTV lopta volna el a szakdolgozatot, már régen ki lenne hirdetve minden oldala, hiszen fletónk saját kúőtfeje - elvtársak! valljuk be egymás között - elég zavaros, skizofrén, és kizárólag eltulajdonításban és károkozásban ötletgazdag cseppeket ad, miközben úgycsinál, mintha "kormányozna"....
  Embertelen! Ilyen primitív szöveget még a lendvai ildikó sem tud megereszteni!!!”
 • 2. embertelen 2012. május 12. 15:31
  „Abból, hogy a rendőrség elutasította a nyomozást, teljesen egyértelmű, hogy a fideszesek lopták el a szakdolgozatot. Ha elindulna a nyomozás, akkor rövid időn belül elő is kerülne a dolgozat. Én a rendőrség helyében elsősorban a Hír TV-nél érdeklődnék, nem járt-e véletlenül arrafelé egy elkóborolt szakdolgozat?”
 • 1. Eva- 2012. május 12. 15:09
  „nem ez a fontos!

  Ez csak hangolás a sukoróval kapcsolatos
  hatalommal visszaélés PERRE

  A VÁDIRAT 40 EZER OLDAL

  3-4 méter hosszúságú irathalmaz lehet.

  ((egyébként az az IMF megbízott ügyintéző fog Magyarországgal foglalkozni, aki korábban Ukrajnával)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt külföldi fiatalt keresnek a Duna fővárosi szakaszán

Eltűnt a Dunában Budapestnél egy külföldi fiatalember, aki fürdőzni akart pénteken - azóta nem találják, pedig tűzoltóhajóval is keresik. Tovább olvasom