Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Újabb bányaszerencsétlenség az Egyesült Államokban

Alig néhány nappal az utahi bányaszerencsétlenség után egy indianai szénbányában is halálos baleset történt.
Három munkás szellőzőaknába zuhant egy Gibson megyei szénbányában lefelé ereszkedés közben. A serleges felvonó valaminek nekiütközött, talán a falnak, felbillent, és a munkások kizuhantak - mondta el Bob Hurst, Priceton polgármestere egy telefoninterjúban. A szellőzőakna 186 méter mély volt.

Egy héten belül ez a második bányaszerencsétlenség az Egyesült Államokban. A hét elején a Utah állambeli Huntington közelében omlott be egy szénbánya, és hat bányász bent rekedt. Nem tudni, hogy életben vannak-e még. Péntek reggel egy mikrofont sikerült bejuttatni a bentrekedt bányászok közelébe, de az teljes némaságot tapasztalt.

Egy kis acél fúrófejjel fúrtak le egy 6,35 cm széles járatot 550 méter hosszan. A némaság ellenére reménykednek a mentőalakulatok, hiszen mérések szerint elegendő és igen tiszta oxigen található lent a bányában, ugyanakkor nincsen metánveszély. Problémát jelenthet viszont az a tény, hogy a bányászok által kilélegzett széndioxid nem tud kiszabadulni a járatból. Fúrnak egy szélesebb alagutat is, amelyen keresztül egy kamerát, élelmet és vizet tudnak lejuttatni a hegy foglyaihoz. A törmeléket is folyamatosan takarítják el a járatból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyfa: fogságban, de szabadban

Az egyik legnyitottabb a börtönök közül a nagyfai. Az elítéltek itt nem zárkákban élnek, s idejük jó… Tovább olvasom