Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Újabb átcímkézett élelmiszerek

Mintegy másfél tonna lejárt szavatosságú és ötven kilogramm hamisított címkével ellátott, hússzármazékokat tartalmazó élelmiszert találtak Szolnokon egy nagykereskedelmi raktárban.
Névtelen lakossági bejelentés alapján tartottak ellenőrzést február 12-én a Treff Kft. nagykereskedelmi raktárában, ahol 1400 kilogramm lejárt szavatosságú, és mintegy 50 kilogramm hamisított élelmiszercímkével ellátott terméket találtak – mondta el a részleteket Tóth Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Állat-egészségügyi Igazgatóság szakállatorvosa.
A bejelentőnek az tűnt fel, hogy az általa vásárolt ugyanolyan termékeken eltérő címkéket látott. A bejelentést követően az élelmiszerek forgalmazását betiltották, és február 13-án elvégezték a teljes készlet átvizsgálását. Bebizonyosodott, hogy a hamisított címkék megjelenése jelentősen eltér attól, amelyet a gyártó cégek alkalmaztak. Például az eredetileg színes címkék fekete-fehérek voltak, és hiányzott róluk a gyártó cég logója, valamint a termék azonosító jelölése. Elírták továbbá a fogyaszthatósági határidőt, de előfordult olyan címke is, amelyen a tömeget nullával jelölték.
A hamisított címkéket vákuumcsomagolt és védőgázas csomagolású hústermékekre ragasztották rá, amelyeket a cég Jász-Nagykun-Szolnok megye mellett Heves, Pest és Hajdú-Bihar megyei üzletekbe is kiszállított.
Az állat-egészségügyi hatóság megtiltotta a nagykereskedelmi egységben az állati eredetű termékek forgalmazását, javaslatot tett a működési engedély visszavonására, és értesítette a rendőrséget, amely szintén eljárást indított az élelmiszer-hamisítás kivizsgálására. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom