Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Újabb adókról szólhat az új konzultáció?

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint nem valószínű, hogy az új nemzeti konzultációban a 2010-ben bevezetett bankadó és válságadók 2012 utáni megtartására kérdezne rá a kormány, inkább az ezekeket 2013-tól helyettesítő adókról szólhat a kérdés.
Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány. A kérdések közül a kormányfő példaként említette a méltányos tehermegosztás ügyét, amellyel kapcsolatban felidézte a 2010-ben kivetett bank- és válságadót. "Miután lejárt a három év, most ismét el kell döntenünk azt a kérdést, hogy ezek csak egy átmeneti válságintézkedésnek voltak-e tekinthetőek, vagy pedig azt akarják a magyarok, hogy hosszabb távon is mindez maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének. Én az utóbbira fogok szavazni, amikor kitöltöm a kérdőívet" - fejtette ki.

Árokszállási Zoltán, az Erste Bank Hungary elemzője úgy vélte: a kérdés a kimenő adók helyettesítésére vonatkozhat, illetve arra, hogy a tranzakciós illeték és az új távközlési adó hosszú távon megmaradjon-e. Úgy vélte, az új adók nélkül nem lehetne a költségvetést fenntartani. Azt azonban rossz hírnek tartaná, ha a kérdés a 2010-ben bevezetett bankadó és válságadók hosszabb távú megtartásáról szólna - tette hozzá. (A Széll Kálmán Terv 2.0-ban az szerepel, hogy a válságadókat 2013-tól, a bankadót pedig 2014-től vezeti ki a kormány.)

Suppan Gergely, a TakarékBank elemzője is úgy vélte, hogy nem a 2010-ben bevezetett válságadókról lehet szó. Legkevésbé a telekomadó megtartásának lenne értelme, hiszen ezt nagy valószínűséggel az Európai Bíróság elmarasztalja - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. machers 2012. május 26. 19:20
    „Ez a fajta konzultáció a kormány és a fidesz aljasságát, gyávaságát és totális alkalmatlanságát bizonyítja. Szakmai kérdésekben - márpedig az adózás, közteherviselés magasan ide tartozik - a hozzáértőkkel kell konzultálni. Ha még hozzáveszem, hogy a válaszok teljesen ellenőrizhetetlenek, akkor tisztán látni, hogy ez megint egy hazugságon alapuló, milliárdos pénzelqrás.”
  • 1. BJ.MÓVÁR 2012. május 26. 14:52
    „Képmutató banda!! Eddig is mindent megszavaztak amit a kicsi vezér meg az udvartartása kitalált,most se lesz másképp,csak szeretnék " legalizálni " szépíteni a dolgokat! Miért nem kérdezték az embereket az alkotmányról,a kettős állampolgárságról,a határon túliak szavazati jogáról? Szerintük az a demokrácia,hogy megválasztották őket,mindenkinek pofa be,majd ők mindent eldöntenek!!!! Felforgatták az országot,eredmény nincs,csak negatív!
    Forint padlón ,árak egekben, közhangulat lesújtó! Lehet jó pofizni,dakota vicceket mesélni!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-terjesztőt fogtak el Nyíregyházán

Őrizetbe vettek egy, kábítószer-terjesztéssel gyanúsított férfit Nyíregyházán. Tovább olvasom