Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Új vezetőség irányítja a kistérségi társulást

Az önkormányzati választások utáni alakuló ülését tartotta tegnap a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás. Az új elnök Szabó Miklós lett, az alelnökök pedig Tóth István és Török Sándor. A társulás az éves tagdíjat lakosonként 30-ról 40 forintra emelheti.
A választások után új összetételű kistérségi társulás ülése bemutatkozással kezdődött, majd az elnökválasztással folytatódott. Tóth István korábbi alelnök Szabó Miklóst, Mosonmagyaróvár polgármesterét javasolta erre a posztra. Ezután titkos szavazáson egyhangúlag jóváhagyták e javaslatot. Ezt követően a két elnökhelyettes személyére tett javaslatot Szabó Miklós: Tóth István dunaszigeti és Török Sándor mosonszolnoki településvezetőt szintén egyhangúlag szavazta meg a társulás.

Meghosszabbított működés

A következő napirendi pontban a pénzügyi bizottság tagjait választották meg: ennek elnöke Kurunczi Károly (Jánossomorja) maradt, tagja pedig Juhász József (Hédervár), Szokoli Sándor (Dunakiliti), Tóth Péter (Lipót) és Szőke László (Hegyeshalom) lett. Az elnök ezután a társulási megállapodás módosítására tett javaslatot, melyet még minden önkormányzatnak el kell fogadnia. A társulás működését 2007-től 2010. július 30-ig javasolták meghosszabbítani. A támogató szolgálat a Máltai Szeretetszolgálat belépésével bővülhet. Kisebb vitát váltott ki a tagdíj mértékének megállapítása. Szabó Miklós azt javasolta, évente egy település lakosonként az eddigi 30 helyett 40 forintot fizessen a bővülő szolgáltatások ellentételezéseként.

„ Kezelhető összeg”

Gáspár Emma máriakálnoki alpolgármester ezt megfontolásra javasolta az önkormányzatok nehéz pénzügyi helyzete miatt. Török Sándor, Kurunczi Károly és Szokoli Sándor azonban támogatta az ötletet, mivel szerintük ez még „kezelhető” összeg. Végül egy tartózkodással elfogadták a 40 forintról szóló állásfoglalást.

„ Magasból mentő” kocsi

Ezt követően a közbeszerzési bizottság tagjait választották meg: ebbe Tóth István, Tóth Péter és Kurunczi Károly került. A kistérségi társulás elfogadta azt a javaslatot is, miszerint a delegáltjuk, Szabó Miklós lehetőség esetén a Regio-

nális Fejlesztési Tanácsba kerüljön, elfoglaltsága esetén pedig a csornai és mosonmagyaróvári kistérség képviselője helyettesíthesse ezeken az üléseken.
Botos Gábor titkár Grósz József mosonma-

gyaróvári tűzoltóparancsnok kérését tolmácsolta. Eszerint jövőre pályázati lehetőség nyílik a szerállomány felújítására, melyhez 20 százalékos önrész szükséges. A tűzoltóság egy „30 méter magasból mentő gépjárművet” szeretne vásárolni, a 170 milliós költségének önrészéhez pedig kérne településenként, lakosonként 100 forintot: így az önrész is csökkenthető lenne. A titkár szerint meggondolandó, vállalhat-e ilyen anyagi terhet még a kistérség. A korábban nagy vitát kiváltó E.ON ügyfélszolgálati iroda – kistérségi támogatás nélkül – megkezdte működését Mosonmagyaróváron: a tapasztalatokat, a visszajelzéseket és a további lehetőségeket év végén elemzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételmérgezés

Ételfertőzés gyanújával mintegy félszázan fordultak orvoshoz, sokan pedig kórházi ellátásra is… Tovább olvasom