Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Új vezetés, új feladatmegosztás

Az új városvezetés más szerkezetben, más feladatmegosztásban végzi a munkáját, mint az előző. A legfontosabb változás, hogy egy főállású és két társadalmi megbízatású alpolgármester segíti a polgármester munkáját.
A soproni önkormányzat egy főállású és két társadalmi megbízatású alpolgármestert választott. E tény önmagában is más feladat- és hatásköri megosztást indokolt a tisztségviselők között. Fodor Tamás polgármester személyesen irányítja és felügyeli a nemzetközi kapcsolatokat, a településfejlesztési, a turisztikai, az idegenforgalmi feladatokat. Közvetlenül hozzá tartoznak a beruházásokkal (ipartelepítéssel) kapcsolatos teendők, az uniós pályázatok felügyelete, az oktatás koncepcionális kérdései és a hosszú távú gazdasági kérdések.
Simon István főállású alpolgármester a polgármester általános helyettese, a gazdasági ügyekért felelős. Felügyeli az önkormányzati (és részben önkormányzati) gazdasági társaságokat (Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., Sopron Holding zrt., vízmű rt.), a közhasznú társaságokat (Pro Kultúra Kht., GYIK Kht., Soproni Szociális Foglalkoztató és Rehabilitációs Kht.). Felügyeli a városüzemeltetést, a vagyongazdálkodást, az egészségügyet (Erzsébet-kórház, Egészségügyi Alapellátó Igazgatóság). Abdai Géza társadalmi megbízatású alpolgármesterként a közösségi ügyekért felel. Ellátja az oktatási, a kulturális, a közművelődési és sportfeladatok felügyeletét. Felelős a civil szervezetekkel való kapcsolatokért, felügyeli a szociális ellátórendszert és a szociális bérlakásokkal kapcsolatos teendőket. Havas András is társadalmi megbízatású alpolgármester, a fejlesztési ügyekért felel. Hozzá tartoznak az önkormányzati fejlesztések, projektek, a költségvetési folyamatok, valamint a környezetvédelmi feladatok felügyelete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyhétnyi kortárs irodalom

Hagyomány és megújulás jellemzi a VIII. megyei irodalmi hét programját. Tovább olvasom