Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Új tűzoltóparancsnok

A soproni közgyűlés ma szavaz az önkormányzati tűzoltóság új parancsnokáról. A kiírt pályázatra három soproni és egy szombathelyi tűzoltó adta be jelentkezését.
A tűzoltó-parancsnoki posztra pályázókat előzetesen meghallgatta az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottsága, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is. Az értékelésnél figyelembe vették a pályázók szakmai terveit, eddigi munkásságát, valamint azt is, hogy az elképzeléseiket miként tudják majd megvalósítani. A közgyűlés ma előreláthatólag zárt ajtók mögött választja meg az új vezetőt, aki várhatóan március elsejétől foglalhatja el a posztot.
A Kisalföld úgy értesült, a soproni Csuka Zsolt őrnagyot támogatták előzetesen a véleményező bizottságok, így amennyiben a közgyűlés másként nem dönt, a jelenlegi tűzmegelőzési kiemelt főelőadó vezeti majd a tűzoltóságot. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Kovács János alezredes tavaly december 15-től nyugállományba vonult. A parancsnokság vezetését a köztes időben Böröcz István alezredes végzi, aki viszont nem pályázott a megüresedett parancsnoki posztra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

étterembeN ÉTKEZIK HOLNAP?

Tovább olvasom