Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Új társsal a régi célokért

Csay Renáta, a Győri Vízisport SE többszörös világ- és Európa-bajnok maratoni kajakosa új párral vág neki az idei szezonnak. A jövő évi győri vb-n szeretné feltenni a koronát pályafutására.

Kajak-kenu

Kisfia, Brúnó születése után közel egy évvel az ausztráliai Perthből világbajnoki címmel tért vissza Csay Renáta, a Győri Vízisport SE kajakosa. A korábban egyesben is vitézkedő klasszis tavaly „csak” párost ment, idén azonban újra próbálkozik az egyessel is.
„ Nemcsak ez az egyetlen változás. Korábbi társam, Szonda Kornélia nemzetközi szinten már nem kívánja folytatni a versenyzést, ezért a jövőben a szolnoki Folláth Viviennel versenyzek egy hajóban, aki tavaly egyesben második volt a vb-n. Nem tettem le azonban arról, hogy egyesben is rajthoz álljak majd a világbajnokságon” – mondta Csay Renáta, aki szerdán ünnepelte 29. születésnapját.
A kajakos jelenleg napi egy edzést tud vállalni, de reményei szerint hamarosan már délelőtt és délután is vízre szállhat.
„ Most szoktatjuk a kisfiamat a bölcsődébe. Lassan talán belerázódik. Szépen fejlődik egyébként, már szótagokban beszélget is” – mondta az édesanya, aki az ausztráliai vb után a horvátországi edzőtáborba is magával vitte Brúnót.
„ Nagyon sokat számít, hogy mindkét helyen ott volt velem a fiam. Mindkettőnknek könnyebb így” – folytatta Csay Renáta.
Sok idő már nincs a felkészülésből, május 15-én rendezik ugyanis a válogatóversenyt Győrött, ahol jogot lehet szerezni a vb-részvételre. Idén a világ legjobbjai a franciaországi Tremolat-ban találkoznak.
„ Remélem, sikerül folytatni a jó sorozatot, de a koronát igazán egy év múlva, a győri világbajnokságon szeretném feltenni a pályafutásomra. Nagy terveim vannak, melyeket nem nehéz kitalálni, de inkább nem mondanám ki. Nyilván mindenki sejti, hogy az aranyérmekkel vannak kapcsolatban, de inkább térjünk vissza rá akkor” – tette hozzá a versenyző, aki tehát Győrött fejezné be eredményekben rendkívül gazdag pályafutását.
„ Utána jó lenne Brúnónak egy kistestvér, de ki tudja, lehet, egy év múlva azt mondom, van még bennem egy kis hiányérzet, s még egy kicsit tovább versenyzem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom