Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Új Széchenyi tervet hirdetett Orbán Viktor

A polgári kormány egy új Széchenyi Terv keretében 1500 milliárd forintot fordítana kis- és középvállalkozások támogatására négy év alatt - mondta Orbán Viktor szombaton, Balatonfüreden, a Fidesz "Országépítő Találkozója" első színhelyén.
Amennyiben a Fidesz alakíthat kormányt, a választások után egy új Széchenyi terv keretében 1500 milliárd forinttal támogatja a kis- és középvállalkozásokat. Ebből kétharmad rész uniós támogatásból, egyharmad a hazai költségvetésből származna. Ezt a Fidesz elnöke, Orbán Viktor jelentette be a párt első, országépítő találkozóján, Balatonfüreden.
Négy év alatt 500 ezer új munkahelyet, járulékcsökkenést és munkahelyteremtésre 500 milliárdos támogatást irányoz elő az új Széchenyi terv, amit kormányra kerülés esetén azonnal megindítanak, 2007-től pedig működnek majd az új alapok is - jelentette be az első alkalommal tartott országépítő találkozón Balatonfüreden Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Előtte Matolcsy György, a Széchenyi terv egyik életre hívója annak jelentőségét méltatva kiemelte: a terv idejében hazánk az európai uniós átlagnál két-háromszor gyorsabb növekedést produkált, 200 milliárd forint állami támogatással 600 milliárdos beruházás-sorozatot eredményezett. A terv támogatta a kis- és középvállalkozásokat, ma ez nincs így.

- A Széchenyi terv idején mód nyílt lakásépítésre pályázni - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, míg a mai fészekrakó program inkább egérlyuk programnak nevezhetők, hiszen abból csak kis méretű lakásokat lehet finanszírozni.

Lesz új Széchenyi terv - mondta Orbán Viktor. Indokolt ez, mert többek között támogatni kell a kisvállalkozókat segítő fejlesztési programokkal, érdekeink tudatában megvédve őket a külföldi nagybefektetőkkel szemben. Le kell építeni a sokszor sarcoló állami bürokráciát és családbarát foglalkoztatási rendszer szükséges. Jövőt választanak az emberek minden egyes választáskor - emelte ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint a választás tulajdonképpen egy ünnep. Arra kérte a választókat, hogy a hátralévő ötven napban mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ezen az ünnepen minél többen legyenek ott.
(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bikaviadal és a flamenco hazája

Az iszlám, ahogyan teret hódított, sorra érintkezésbe került a keresztények művészi hagyományaival.… Tovább olvasom