Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Új Sempron processzorok az AMD-től

Az Advanced Micro Devices ma dobta piacra az új Sempron processzorokat, amelyek az Athlon XP, valamint az Athlon 64 chipek butított változataiként a legolcsóbb kategóriát képviselik.
Az AMD - amely a nyár elején hozta nyilvánosságra az új márkanevet - nyolc asztali és négy mobil processzor értékesítését kezdi meg. Ezer darabos megrendelés esetén akár 39 dolláros áron is hozzájuthatunk egy processzorhoz, és a gyártás felfutásával minden bizonnyal tovább csökkennek majd az árak. John Morris, az asztali termékek marketing igazgatója kijelentette, hogy az új processzorok többsége - a 2400+, 2500+, 2600+, 2800+ és 3100+ - a világ minden táján forgalomba kerül, míg a két legkisebb asztali terméket - a 2200+, valamint a 2300+ jelzésű chipeket - elsősorban a fejlődő országok piacára szánják.
Hangsúlyozta, hogy a processzorok csak nevükben térnek el elődeiktől, hiszen a Sempronok asztali változatai az Athlon XP-re, a mobil verziók pedig a Mobil Athlon 64-re épülnek - természetesen letiltott 64 bites kiterjesztéssel. Lényeges különbség azonban, hogy a Sempronok alacsonyabb órajelen futnak elődeiknél, és a másodszintű gyorsítótár mérete is lecsökkent 256 kB-ra. Az asztali processzorok elsőként a Lenovo, valamint a Hewlett-Packard által összeállított konfigurációkban jelennek meg, míg a mobil változatok az Acer és a Sharp noteszgépeiben teljesítenek majd szolgálatot.
Morris szerint a Sempron chipek - a kedvező árnak köszönhetően - jelentős sikereket érhetnek el a belépő szintű processzorok piacán, de igazi jelentőségük hosszú távon mutatkozik majd meg, amikor eldől, hogy képesek lesznek-e leváltani a teljes Athlon XP vonalat. "Egy éven belül szeretnénk visszatérni a már jól bevált termékskálához, amelyben két processzor - az Athlon és a Duron - játszotta a főszerepet" - jelentette ki Morris. "Az új felállásban viszont a csúcskategóriát az Athlon 64, míg a belépő szintet a Sempron testesíti meg."
Az AMD a bejelentéssel párhuzamosan az Athlon FX, Athlon 64 processzorok árát is jelentősen csökkentette, viszont néhány Athlon XP drágább lett.
sg.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen költöznek, mint ahányan elmennek

Tovább olvasom