Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Új rendszer a Szintézisnél

A Szintézis bevezette a MAX+ vállalatirányítási rendszert – tudtuk meg a Szabó István vezérigazgatótól.

Minden cég életében eljöhet a pillanat, amikor már képtelen a további növekedésre. Ha az ilyen helyzetben nem változtat a társaság vezetése, akkor stagnálás, majd rosszabb esetben hanyatlás következhet. Az év vállalkozása kategóriában Presztízs-díjat kiérdemelt Szintézis Informatikai Rt.-nél ezt a pontot nem várták meg: új vállalatirányítási rendszert vezettek be.

A lassan 20 éve működő Szintézis-cégcsoportnál több mint 300 ember dolgozik, termékskálájuk, szolgáltatásaik köre olyan mértékben bővült az utóbbi években (notebookgyártás, szoftverfejlesztés, hálózattervezés, értékesítés), hogy az eddigi irányítási módszer már nem volt kellően hatékony. E felismerés vezetett a döntéshez és annak megvalósításához: a Szintézis  bevezette a MAX+ vállalatirányítási rendszert – tudtuk meg Szabó István vezérigazgatótól.

A Szintézis eddig is a jól szervezett cégek közé tartozott, ennek ellenére már az új rendszer bevezetése alatt olyan hiányosságokra derült fény, amire nem is gondoltak volna. Ajánlatadások, megrendelések csúsztak, a raktár polcain fölöslegesen porosodó árukban állt a társaság pénze, pontatlan információk alapján születtek hibás döntések, amik miatt akár ügyfelet is veszthettek – ezt pedig nem engedheti meg magának egy önmagára igényes cég. A MAX+ rendszer még csak alapjaiban működik, de már most olyan lényeges dolgokra világított rá, amit nehéz észrevenni a rutinszerű működés miatt.

Az új rendszer bevezetése több módosítással is együtt jár a társaságnál. Hamarosan komoly szervezeti átalakuláson megy keresztül a cég és az arculatváltozás is elkezdődött: új logó, készülő weboldal, új mottó. Ezt is egyszerűbbé teszi a MAX+, mert egységes ajánlatot, számlát, rendelés-visszaigazolást biztosít, és minden megtalálható általa, amit egy partnerről tudni kell egy jó kereskedőnek.

A Szintézis szakemberei persze már jól ismerik a MAX+ rendszert és annak gyártóját, az SSA Globalt is, hiszen ők képviselik hazánkban az amerikai céget. A rendszer  tesztelése során győződtek meg annak előnyeiről és lehetőségeiről, de fontos szempont volt a jövőkép is: az SSA Global piacvezető saját területén, s így rendszerei minden bizonnyal hosszú távon jelen lesznek a piacon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom