Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Új rendőrségi törvényt szeretne a Jobbik

Az elmúlt időszakban jelentkező "tömeges leszerelési hullám" megállítására és a rendőri szakma becsületének helyreállítása érdekében teljesen új rendőrségi törvényre van szükség a Jobbik szerint.
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: pártja még a héten benyújt egy erről szóló határozati javaslatot az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezik a szakmai érdekképviseletekkel történő egyeztetést is.

Pártja elképzelései szerint az új rendőrségi törvénynek vissza kellene adnia az állomány társadalmi megbecsülését, kiszámítható egzisztenciát kell biztosítania a rendőröknek egy életpályamodell bevezetésével. Ezen kívül a Jobbik szeretné, ha az "utcai rendőröknek" jelentős mértékben csökkennének a bürokratikus feladataik, ugyanakkor minden rendőr esetében szélesednének az intézkedési jogosítványok például a fegyverhasználat tekintetében.

Hozzátette: emellett az új törvénynek megfelelő jogi védelmet kellene biztosítania "a szélsőliberális jogvédő szervezetekkel szemben".

Ismertette: a Jobbik, illetve a rendészeti bizottság is hetente több levelet kap szakmai érdekképviseletekről helyi szintű tömeges leszerelésekről. Ezek okai, hogy a rendőrök méltatlan helyzetbe kerültek: kizárólag pénzbehajtásra, bírságolásra használják őket, és a "túlzott bürokratikus terheik miatt nem tudnak a tényleges nyomozói, vagy bűnmegelőzési munkájukra koncentrálni" - mondta a Jobbik szóvivője.

Olvasóink írták

 • 2. Papírkutya 2013. október 09. 21:12
  „Nem új tv-re van szükség, hanem igazi rendőrökre.
  Nem olyanokra akik sem a szakmát sem a tv-t nem ismerik és nem mernek és nem is akarnak intézkedni.
  A média meggondolatlanságaira sem lenne feltétlen szükség.
  Komoly vezetőkre akik nem féltik a széküket.
  Nem kellene sok őrnagy vagy tábornok sem. A bújtatott, kitalált állásokat is meg lehetne szüntetni.”
 • 1. Ovinkor 2013. október 09. 14:29
  „Bárcsak 2006-ban is szélesebbek lettek volna a jogosítványaik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország egy igazi laboratórium

Orbán Viktor szerint Magyarország a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni. Tovább olvasom