Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Új nevet kapott a Dell

A világ legnagyobb PC-gyártójának részvényesei a társaság pénteken megtartott éves közgyűlésén az óriáscég nevének megváltoztatásáról döntöttek.
A Dell Computer vezetői a társaság egyre szélesebbé váló tevékenységi körére való tekintettel vetették fel az esetleges névváltoztatás kérdését. Az austini (Texas) székhelyű óriáscég napokban megtartott éves közgyűlésén a részvényesek aztán megszavazták a korábbi "Dell Computer" Dell Inc.-re való módosítását, amely utal arra, hogy a társaság immár korántsem csak számítógépek gyártásával foglalkozik.

Nem változott viszont a Dell azon szokása, hogy nem fizet osztalékot részvényeseinek, és a felhalmozott nyereséget inkább részvény visszavásárlásokra, illetve újabb befektetésekre használja fel. A Dell Inc. vezetői szerint a társaságnak jelenleg mintegy 5 milliárd dollárja van a bankban.
"Inkább a részvények visszavásárlására használjuk a nyereséget, és nem osztjuk szét osztalékként" - mondta Jim Schneider, a Dell pénzügyi igazgatója. "Úgy gondoljuk, így jobban ki tudjuk használni a pénzünket" - tette hozzá a vezető, aki szerint a társaság 1996 óta mintegy 1 milliárd részvényt vásárolt vissza 12 dolláros átlagáron.

"Mit szólnak 50 ezer százalékos megtérüléshez? Megfelel?" - kérdezte Michael Dell, az óriáscég vezérigazgatója azon részvényesektől, akik osztalékot szerettek volna a társaság nyereségéből, utalva a társaság részvényárfolyamának azon emelkedésére, amelyet a cég elért, amióta Dell 1984-ben a Texasi Egyetemen megalapította azt.

Michael Dell szerint a társaság célja az elkövetkező években további piaci részesedés megszerzése lesz, amellyel az óriáscég megduplázhatná 2002-ben elért 30 milliárd dolláros éves bevételét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sohasem látott filmfelvétel John Lennonról

Sohasem látott filmtekercs került elő a halhatatlan Beatles sztárról, John Lennonról. A háromnegyed… Tovább olvasom