Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Új mozdonyt tesztelnek

Jelenleg is tartanak az új, Talent elnevezésű motorvonatok tesztvizsgálatai. A kényelmes vonatszerelvény a jövőben a Bécs–Sopron vonalon fog közlekedni.
Hamarosan úgynevezett Talent motorvonatok is közlekednek a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút szakaszain. A próbaüzem – amely jelenleg is tart – során különösen azt vizsgálják, hogy az állomásokon a mozdonyvezető az új motorvonat vezetőállásából elegendő kilátással rendelkezik-e a vasúti peronokra és a jelzőberendezésekre.
– Ezenkívül egy másik járműszerelvényt is tesztelünk a GYSEV szakaszain – mondta el érdeklődésünkre dr. Székely Csaba, a GYSEV igazgatóhelyettese. – A GYSEV a magyar áramrendszerrel működik, így csak olyan kétáramrendszerű motorvonatokat használhatunk, melyek az osztrák és a magyar áramrendszerrel is működőképesek. A vasúttársaság osztrák telepe további négy motorvonat beszerzését tervezi, jelenleg azonban a közbeszerzési eljárásnál tartunk, így nem tudni, hogy a Bombardier által gyártott Talentet vagy a Stadler Flirt elnevezésű járművét vesszük-e meg.
A GYSEV-nél jelenleg mozdonyvezető-képzést is tartanak, ugyanis a teherforgalom az elmúlt évhez képes 15 százalékkal növekedett, emiatt viszont nincs elég mozdonyvezetője a cégnek – tette hozzá dr. Székely Csaba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom