Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Új Moldova-könyv: Történelemóra

Új kötete jelent meg Moldova Györgynek. A nagy hatású riportkönyveivel hírnevet szerzett író ezúttal tizenegy beszélgetést gyűjtött össze; társalkodópartnere a karikatúraműfaj nagy öregje, Kaján Tibor volt.
A Történelemóra című könyv szerdai bemutatóján Kaján Tibor - betegsége miatt - nem volt jelen. Moldova Kaján rajzait a "régi, jól megfőzött lekvár aljához" hasonlította, és Hofi Géza mellett korunk legnagyobb humoristái közé sorolta. - Karikaturistáról ilyen könyv még nem jelent meg - jegyezte meg az író. Moldova hónapokon át minden kedden találkozott Kajánnal az Astoria kávéházban - ezek a diskurzusok alkotják a könyv gerincét.

Moldova György a sajtótájékoztatón elmondta: a jövőben részint a Hócipőben (újra)induló aforizmarovatán, részben pedig az Úszóverseny üres medencében című új köteten fog dolgozni. kacérkodik azonban egy riportkönyvön is, amely a Vasas NB1-be történő visszatéréséről szól majd - az író reményei szerint.

A Történelemórát - amely egyben Kaján rajzainak albuma is - Molnár Tamás tervezte, és az Urbis kiadó jelentette meg 8500 példányban, ami a hazai könyvpiacon viszonylag magasnak számít.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenkivel szót értek

A szegedi bölcsészkar angol tanszékén negyedszázaddal ezelőtt műfordítást tanító Göncz Árpádot… Tovább olvasom