Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Új Media Player az új Windowsban

Az új médialejátszó integrálva lesz a Microsoft új internetes zeneletöltő szolgáltatásával is többek között.
Az újdonságok egy része azonban a régebbi Windows-felhasználók számára is elérhető lesz, mert az immár az iTunes-hez hasonló funkciókkal is felvértezett új Windows Media Player 11-ből a Microsoft egy az XP-n futó változatot is el fog készíteni. Bár utóbbi kiadás jóval a Vista megjelenése előtt letölthető lesz már a felhasználók számára, nem fog Windows Vista-n futó Media Player minden szolgáltatásával rendelkezni.

Az elérhető újítások közül legfontosabbnak a hordozható lejátszókkal történő kétirányú szinkronizáció tűnik, amely lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy a megszokottal ellentétes irányban: a mobil eszközről a PC-re is tudjanak majd médiaanyagokat áttölteni. E funkció segítségével rendkívül egyszerűen lehet majd például a mobilra letöltött képek vagy hanganyok átmásolása a PC-re.

A másik fontos újítás a másolásvédett médiaállományok kezelését érinti majd, amelyeket az új Windows Media Player képes lesz automatikusan a céleszköz kapacitásának és képességeinek megfelelően átalakítani, így biztosítva a tárhellyel történő spórolást a fogyasztói élmény rontása nélkül is a hordozható lejátszókon. Ugyanakkor a lejátszó nem tud majd átalakítani például a Windows Media és az Apple FairPlay formátuma között, így sem az iTunes-en megvásárolt számok lejátszására, sem a Microsoft zeneletöltő szolgáltatán keresztül beszerzett anyagok feltöltésére nem lesz képes.

Azt, hogy az XP-s Media Player pontosan milyen téren nyújt majd kevesebb a Vista-s változatnál, a Microsoft egyelőre nem árulja el, és erről közelebbit valószínűleg csak majd az új lejátszó első bétájának megjelenésekor lehet majd megtudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom