Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Új labdarúgó- utánpótlásbázis

A közelmúltban alakult meg Kapuváron a Nebuló Sportegyesület. Célja, hogy az óvodás focistáktól az alsó tagozatos lurkókig sportolási lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek. Jelenleg tizenkét éves korig foglalkoznak a futballpalántákkal. A „nebulósok” már túl vannak az első versenyen, ahol pontveszteség nélkül végeztek az élen.
A Nebuló Sportegyesület ez év augusztusában alakult meg. Holanek Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: hosszú és rögös út vezetett addig, míg sikerült létrehozniuk az egyesületet. Mindezt azért tették, mert úgy gondolták, ilyen formában jobban tudják képviselni a gyerekek érdekeit.
– Kapuváron létrehoztunk egy olyan utánpótláscentrumot, ahol nemcsak a kapuvári, hanem a környék ügyes gyerekeivel is foglalkozni tudunk. Eddig a környékből nem szívesen engedték be a gyerekeket a városba, hiszen azt hitték, a város „elszipkázza” a tehetséges fiatalokat. Az önálló utánpótlás-egyesületben a gyerekekkel tizenkét éves korukig foglalkozunk.
„ Majd ha kiderül, hogy az ifjú focipalánta nagyon tehetséges, akkor mehet magasabb osztályba vagy maradhat Kapuváron, illetve visszatérhet falujába” – mondta

Holanek Zoltán.
Az egyesületben több mint hatvan gyerekkel foglalkoznak, akik különféle korosztályos bajnokságokban vesznek részt. Ebben a bajnokságban versenyez az FC Sopron, a Mosonmagyar-

óvár, a Gy. Dózsa, a Pápa, a Celldömölk, a Szombathely, a Körmend és a Kapuvár. A költségvetésük nagyon fontos részét jelenti a szülők által befizetett tagdíj, ezenfelül vállalkozók is segítik az egyesület működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom