Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Új korszak kezdete

a színházban

sopron Gosztonyi Miklós A soproni Petőfi Színház 2007/2008-as évadjában tizennégy bemutatót rendeznek, emellett pódiumsorozatokkal is a közönség kegyét keresik. Mikó István volt színidirektor ismét a soproni társulat tagjává vált.
Mint ismeretes, Darvasi Ilona soproni színházigazgatóvá történt kinevezése után tucatnyi színész távozott a Petőfi társulatától, közte Selmeczi Roland, Incze József vagy Varga Gábor. Az új színházi évaddal kapcsolatban tegnap tartott sajtótájékoztatón kiderült: ősszel harminckettő társulati taggal és huszonegy vendégmqvésszel kezdi meg mqködését a Petőfi teátrum, közte sok olyan mqvésszel, akikkel már évekkel korábban találkozhatott a közönség. Bencze Ilona, Huszti Péter, Piros Ildikó és sokan mások mellett ismét soproni színésszé vált Mikó István, Benkő Péter, Boros Zoltán, Győri Péter, Nyírő Bea, míg a vendégmqvészek soraiban – Eperjes Károly, Szacsvay László és többek mellett – Rátonyi Hajnit, Nemcsák Károlyt, Szabó Anikót is fölfedezhetjük mint régi petőfist.
– Darvasi Ilona színházigazgató irányítása alatt valami egészen új kezdődik a soproni színházban, sőt, a Légy jó mindhalálig! musical helyi szereplőválogatásának előkészületeivel az érdemi munka útjára is indult – jelentette ki Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője az új színházi évad kapcsán, majd Simon István alpolgármester méltatta mindennapi életünkben a színház és a mqvészek szerepét.
Huszti Péter mqvészeti tanácsadó szerint ősszel, az új évadkezdéssel a legígéretesebb időszak indul útnak: ilyenkor még minden lehetséges, a közönséget pedig a színtársulat »legigazibb játszótársának« nevezte meg.
Darvasi Ilona színigazgató emberformáló színházi estéket ígért. Tamási Árontól John Osborne-ig éppúgy előadnak, mint Móricz Zsigmondtól, Csurka Istvántól Eugene Scribe-ig. Emellett a társulat gyerekdarabokat is színpadra állít, s a Kisszínház szintén saját premiereket fog tartani.
Újdonságként pódiumsorozattal is jelentkeznek majd, zenés, rendhagyó irodalmi estekkel, amelyekben a színészportré-sorozatot Bencze Ilona, az íróportrékat Piros Ildikó vezeti.
Sopronban Huszti Péter és Darvasi Ilona már az ősszel induló új színházi évadról szólt.
Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadót bukott a Gyirmót

labdarúgás nb II, nyugati csoport Tovább olvasom