Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

új klub: arrabona KK

kendó

Arrabona Kendó Klub néven alakult új sportegyesület Győrött. Erdélyi Gábor ötdanos mester elmondta: tíz sportolóval kezdték el a közös munkát. A korosztály elég vegyes képet mutat.


„ A kendó tulajdonképpen nincsen életkorhoz kötve. November elején volt az első foglalkozás. Nálunk mindenki megtalálja a számítását. Van, aki csak szabadidő jelleggel űzi ezt a sportot, míg mások versenyekre is járnak.”
Erdélyi Gábor hozzátette: a kendó a szamurájvívásból alakult ki, a sportág őshazájának Japán tekinthető. A harcosok kezdetben bambuszbotot használtak, amely lehetőséget biztosított a kardforgatás biztonságos és szabad gyakorlására. Később alakultak ki a különböző védőfelszerelések, amelyek manapság már az edzéseken is láthatóak.
Érdekesség egyébként, hogy Erdélyi Gábor egy évet Japánban töltött, hogy ott tanulmányozza a sportágat. Versenyzőként is komoly sikereket ért el, hiszen csapatban világbajnoki, egyéniben Európa-bajnoki címet szerzett. Edzőként tehát bő ismeretanyagot tud átadni tanítványainak.
A sportággal és az egyesülettel kapcsolatos bővebb információ a www.kendogyor.com honlapon található.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

47. hét: 1, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, 2, X, X + lapzárta után. Tovább olvasom