Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Új kistérségi egészségbiztosítási ügyfélszolgálati irodák

Győr-Moson-Sopron - Megyénkben idén Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Csornán nyit kistérségi ügyfélszolgálati irodát a regionális egészségbiztosítási pénztár.
Januártól megváltozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztárról szóló kormányrendelet. Ennek értelmében az OEP területi igazgatási szervei nem a korábbi megyei egészségbiztosítási pénztárak, hanem a regionális alapon szerveződő regionális egészségbiztosítási pénztárak. A nyugat-dunántúli régióban, amelyhez Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye tartozik, szombathelyi székhellyel alakult meg a regionális egészségbiztosítási pénztár (REP).

Dr. Szép Flórián, a REP megbízott igazgatója érdeklődésünkre elmondta: az új pénztár mindhárom korábbi megyei székhelyen – Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen – is működtet kirendeltséget – Sopronban ügyfélszolgálati irodát –, amelyek gyakorlatilag változatlanul ellátják a biztosítottak közvetlen ügyfélfogadásával kapcsolatos feladatokat. Az átszervezéssel az ügyfeleket semmiféle hátrány nem érheti. Megyénkben – az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében – tervezik, hogy Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Csornán nyitnak még ebben az évben kistérségi ügyfélszolgálati irodát. Ezeken a helyeken a pénzbeli ellátási igények átvételét, a taj- és EU-kártya kiadását, a biztosítási jogviszony tisztázását helyben intézik majd.

A Regionális Egészségbiztosítási Pénztár 2009-ben nagy figyelmet fordít az egészségügyi szolgáltatók ellenőrzésére. A szolgáltatói pénzügyi ellenőrzés célja, hogy az Egészségbiztosítási Alapból a finanszírozás keretében kapott pénzt ténylegesen az egészségügyi szolgáltatásra használja-e fel a szolgáltató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb csapadék - újabb piros jelzés

A dél-nyugati megyékben újra megeredt az ónos eső, fagyott eső. Dél-Dunántúlra kiadták újra a piros… Tovább olvasom