Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Új járőrautók a rendőrségnek

Budapest - A rendőrség újabb 260 gépjárművet vehetett át Budapesten, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti objektumának alakulóterén. A járőrautókból most 16, az év során további 7 járőrautó kerül a megyébe.
A rendőrség 2005-ben kötött  keretszerződést 3 ezer gépjármű bérletére és flottakezelésére. A szerződés tavaly augusztus 31-ig volt érvényben, addig több ütemben 2500 gépjárművet vettek át, azokat 36 hónapig vagy 90 ezer kilométer futásteljesítmény eléréséig használhatta a rendőrség.

A régi lejárta után tavaly új keretszerződést kötött a rendőrség, de takarékossági okokból csak 2 ezer darabra. A közterületi jelenlét és reagálóképesség növelése érdekében ebből 1500 járőrautó. A gépkocsik szintén 36 hónapig vagy 120 ezer kilométer futásteljesítményig használhatók a korábbinál alacsonyabb bérleti díjért.

Az új járművekből most tizenhat, az év során további hét rendőrautó kerül a megyébe.
Az új járművekből most tizenhat, az év során további hét rendőrautó kerül a megyébe.


A megyei rendőrkapitányságok és a főkapitányság – mint arról a Kisalföld annak idején beszámolt – az első keretszerződésben lehívható járművek közül 2005. novemberben 16, majd év végéig újabb 16 autót vettek át. Az újabb csere 2007. júliusban volt, akkor 18 Skoda Octaviával és 2 Opel Vivaróval frissült a rendőrség autóparkja a megyében.

A keddi átadáson jelen volt és beszédet mondott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A megyébe kerülő autókat Szabadfi
Árpád dandártábornok, megyei főkapitány vette át a főváros-
ban. Lapunk érdeklődésére a tábornok elmondta, hogy összességében huszonhárom, kilométerét kifutott járőrautó lecserélésére nyílik most lehetőség. Ehhez vette át a megye az első 16-ot, a többi a folyamat részeként még ebben az évben megérkezik.

Olvasóink írták

 • 15. Reális 2009. március 27. 10:44
  „Na most már modernebb autókban ba...gathatják a magyart és alhatnak éjjelesben!”
 • 14. rozsomak 2009. március 27. 08:15
  „,,Megengedhetetlen, hogy a rendőrség nem tartja be a törvényi előírásokat" - mondta el Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója. Úgy látja: 2006-óta az állam bármit megtehet velünk szemben, amire példa a mostani március 15-e is, ahol olyan események történtek, amik 1988-ban is elképzelhetetlenek lettek volna. Schmidt szerint 2002, de főképpen Gyurcsány hatalomra kerülése óta a diktatúra restaurációja történik, annak is az 1988 előtti változata. ,,Ami 2006 őszén velünk történt arról szól, hogy az embereket meg lehet félemlíteni" - tette hozzá. A történész szerint, ha nekünk félni kell attól akit mi felhatalmaztunk a hatalom gyakorlására, akkor az már nem demokrácia. Schmidt is egyértelműen azon az állásponton van, hogy átfogó vizsgálatra van szükség a 2006-os rendőri brutalitások kapcsán. Vissza kell kapnunk a rendőrségünket, mert mindkét félnek rossz a mára kialakult állapot, ami nagyrészt hasonló a Kádár-rendszerben megszokottakhoz - tette hozzá.

  Révész Máriusz megverése kapcsán a Terror Háza igazgatója kifejtette, ha ez a cselekmény a képviselők egy részénél gúnyt vált ki, akkor a társadalom egy részénél is ez a magatartás fog érvényesülni. ,,A demokrácia a bizalom alapján működik, ha ez elveszik, az egész rendszer válik működésképtelenné" - tette hozzá."
  http://www.magyarnemzet.hu/portal/625566”
 • 13. pampus 2009. március 27. 07:58
  „Dr.Bagíra! Ha Önnek valóban meg vannak azok a képességei melyeket felsorol,akkor biztosan sejti, hogy a rendőrök munkája nemcsak a közlekedés és bírságolás szintjéig terjed. Viszont a bűnüldözés és a politikai összefonódás (parancsuralom) megoldása igen csak várat magára! Persze sokan azt gondolják, hogy a csicsás autókkal többet ér a rendőri munka. Bár így lenne. De sajnos egyre kevésbé fog az kiderülni, hogy a derék rendőreink rendelkeznek olyan képességekkel mint,a hopgy mondja Önnek van!”
 • 12. Dr.Bagira 2009. március 26. 22:12
  „MTT/gondolom, Magyar Tudományos Társaság/
  Most is mint sokszor melléfogtál! Egyébként köszönöm, hogy a mai, középiskolát, főiskolát, egyetemet végzett rendőrökhöz hasonlítottál! Valószínű te is két diplomával , három nyelvvizsgával rendelkezel, mint én!
  Látszik a megnyilatkozásaidon, hogy nagy elme vagy, csak nagyon jól titkolod! Te szempontodból érthető a megnyilvánulásod, mert több mint valószínű, hogy a gumibot másik oldalán állsz és valószínű már kerültél olyan kontaktusba vele, mint amilyenbe még én soha! Amennyiben nem érted, hajlandó vagyok külön neked megmagyarázni! Remélem azér nem kapsz agygörcsöt!”
 • 11. MTT 2009. március 26. 21:38
  „Szegény Dr Bagira, ezért vannak rendőreink ezen a szellemi szinten, mint Ön...gondolom rendőr. A logikája szánalmas. Jobban teszi, ha csendben szolgál és véd. Már, ha nem haladja meg eme nehéz fizikai tevékenység a képességeit.”
 • 10. Dr.Bagira 2009. március 26. 21:20
  „T.Rendőr urak!
  Amennyiben MTT "urak" gépkocsiját lopják el, hozzátarozóját erőszakolják meg, lakását rabolják ki stb.stb.
  Nem kell sietni, nehogy kockáztassák az új kocsikat! Majd "összedolgozza" magának az újat, jobbat!
  Tudjátok, milyen fárasztó dolog gyúrni? Vaze!”
 • 9. Dr.Bagira 2009. március 26. 21:12
  „Remélem, a rendőrség az új gépkocsikkal, felszereléssel, példás szolgálat ellátással erősíteni fogják a közbiztonságunkat, kiszürik és megbüntetik a a szabálytalankodókat, segítik a békés, becsületes állampolgárok életét! Nemrég büntettek meg a rendőrök! Rájöttem, nem ők hibáztak, én! Nem szeretem őket, de szükségszerű, hogy valakik ellenőrizzék a szabályos tevékenységet! Ez olyan dolog, mint, ha egy foci meccsen mi szurkolók azt mondanánk, hogy mi majd megegyezünk, a hülye bíró menjen a francba, a tiszteletdíját meg elisszuk!
  Én a fogorvosokat is gyűlölöm! Ők még jót nekem nem csináltak! Bocs a fogorvosoknak, sorolhatnám tovább, az autószerelő lenyúlja a pénzem, a kereskedő rámsózza a romlott árút! A szemét APEH-os lebuktat! A "buzi" tanár kiváncsiskodik, hogy mit tud a gyerekem! Ja! Magunkról beszélek? Sorolhatnám tovább, állítom, mindenki megtalálná a saját helyét!”
 • 8. MTT 2009. március 26. 15:58
  „Kérem, T. Rendőr urak és hölgyek, a járdán ne, a húsboltnak se, ez nem versenyautó....Ha riasztás van, akkor lehet sietni, -de csak ésszel! Köszönöm az adófizető polgárok nevében.”
 • 7. TancsKaszabell 2009. március 26. 08:10
  „Új megoldásokra van szükség!A szükséges mobilizáció csak óriási költséggel lenne biztosítható.Erre pedig
  manapság nem igen van pénzünk.
  Eszembe jutott egy ötlet : Vonják be a rendőrök magántulajdonában lévő , megfelelő minőségű állapotú
  személygépkocsikat,-esetleg konkrét típusok megjelölésével-, a napi járőr tevékenységbe.
  (megkülönböztető külső jegyek felragasztása, jelzőberendezésekkel ellátva stb.)
  Ezt egy költség megosztási szerződéssel lehetne működtetni,később pedig gépkocsi vásárlási kedvezményezettséggel is támogatni, előírt km közszolgálat után.”
 • 6. PaPa 2009. március 26. 06:13
  „A gépkocsik utám márcsak cipőt kellene venni nekik és akkor hátha gyalogos járőrökkel is találkoznánk a városban, nem csak a belvárosba.
  Suzukit meg azért nem vesznek mert tudják milyen sérülékeny és vigyázni kell a rendőrökre mert ha a sok balesetben megsérülnének nem lenne a tőmegoszlatásnál rendőr és az INKAL-nak tőbb munkájuk lenne. Az meg tőbbe kerülne mint az autók. Azért azt is meg kell nézni, hogy agyurcsány egyetlen bezárt gyárba nem megy el a dolgozok közé, hogy megmagyarázza miért nincs munkahely. A rendőrségbe kérdezem a közel 2006 óta mennyi pénzt raktak be?”
 • 5. pmc 2009. március 26. 01:55
  „miért nem lehetett suzukikat venni ,
  a külföldi autóipart támogatjuk ?????”
 • 4. k 2009. március 25. 23:05
  „Azért örülök, hogy a kormányunk igy támogatja az autóipart..
  Jól látom, és olvasom a képen Ford? Ménem Audi. Az valamennyire "magyar". (esetleg Suzuki.. na jó ez vicc volt )”
 • 3. Túrabakancs 2009. március 25. 22:12
  „Arról nem ír a cikk, hogy végül is Győrnek hány darab új kocsi jut, bár
  gondolom max. 4.”
 • 2. KisVadföld 2009. március 25. 20:02
  „Óvárra is küldjetek belőle, le lesz tesztelve melyik gyorsul jobban, az octavia vagy az új ford.

  FÉLRE AZ ÚTBÓL!!!!!

  Új rendőrségi szlogen: ha nem tetszik ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!!”
 • 1. KisVadföld 2009. március 25. 19:13
  „Most már csak a felsővezetőket kell újra cserélni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legenda nyomán: Mennyi a megengedett sebesség a KRESZ-ben?

Újabb legenda nyomába eredtünk, amely szerint a hatályos magyar KRESZ a sebesség meghatározások… Tovább olvasom