Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Új inkubátorház Székesfehérváron

Inkubátorházat épített Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában a Maros Kft.; a családi vállalkozás által 186 millió forintos beruházással, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 79 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával tető alá hozott létesítményt szerdán avatták fel.

Az 1510 négyzetméter alapterületű épületben 10-11 kezdő vállalkozás talált, illetve talál helyet, s vehet igénybe az indulását könnyítő infrastruktúrát és szolgáltatásokat. A kiadó helyiségek többsége már elkelt, csupán 3-4 iroda, illetve egy több részre osztható 570 négyzetméter alapterületű műhely vár még betelepülőre - mondta az átadás alkalmából Tóth Ferenc, a Kft. ügyvezetője.

A Közép-dunántúli régióban 18 inkubátorház épült az elmúlt időszakban, illetve kerül rövidesen átadásra. Közülük 9 Fejér megyében készült el, a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán nyert 1,5 milliárd forintos támogatással, s további három nyertes projekt megvalósítása kezdődhet meg - mondta Cser-Palkovics András, a regionális fejlesztési tanács elnöke.

A kezdő vállalkozásokat befogadó és segítő inkubátorházak építése jól szolgálja a gazdaság élénkítését - tette hozzá - tette hozzá.

Székesfehérvár új inkubátorházának helyet adó Alba Ipari Zóna kialakítása az 1990-as évek közepén kezdődött egy 62 hektáros egykori lucernaföldön, 101 millió forint kezdőtőkével. A területen ma 47 vállalkozás dolgozik, s az általuk beruházott érték 14 milliárd forint. A betelepült vállalkozások többsége hazai tulajdonú kis-és középvállalkozás - mondta el az Alba Ipari Zóna Kft. képviselője.

Bódizs Tamás tájékoztatása szerint további 8-9 cég pályázik a betelepülésre. A kft. pedig további területeket kíván bevonni az infrastruktúra fejlesztésébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázömlés egy dunakeszi lakóparkban - családokat kell kitelepíteni

Ömlik a gáz egy nagynyomású vezetékből Dunakeszin egy lakóparkban, emiatt szerda este várhatóan több… Tovább olvasom