Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új helyszínen a Győri Vásár

Kiskút után először Révfaluban, a Széchenyi-egyetem mellett, a Mosoni-Duna partján nyílt meg szerdán a Győri Általános Vásár. Sorrendben a tizenharmadik, ám ezúttal egy helyen három szakvásár várja a látogatókat.
Kánikulai forróság fogadta tegnap délelőtt a győri városi sportcsarnok mellett felállított színpad előtt a XIII. Győri Általános Vásár megnyitójára érkezett közönséget. A kiskúti liget után először rendezi a Kisalföld legnagyobb általános vásárát, egyszersmind három szakvásárt Révfaluban a Győri Vásár Kft.

Az általános vásár, mellette a hatodik alkalommal nyíló Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár és az Élettér – Építőipari Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár tekinthető meg.

A három helyszínen, a hűtött levegőjű, gyönyörű sportcsarnokban, egy már nem annyira komfortos csarnokban és egy alkalmilag felállított, sivatagi forróságot idéző sátorban, valamint az előttük, közöttük lévő térségen kétszáznyolc cég fogadja és várja a látogatókat. Közöttük már nem csupán a rangos külhoni cégek hazai képviselőit találni. Osztrák és olasz cégek adnak nemzetközi jelleget a seregszemlének.

A kiállítási megnyitón Tóth Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a vendégeket. Üdvözölte azt a tényt, hogy a korábbinál is több a lakossággal közvetlenül kapcsolatban lévő szolgáltató cég a vásáron. Kassai Róbert, az Iposz elnöke emlékeztetett rá, hogy uniós csatlakozásunk előtt ez az utolsó nagy vásár a kisalföldi régióban.

Mint mondta, érdemes és tanulságos megnézni, hogyan készültünk fel a termékek minőségével, áraival a csatlakozásra. Simon József, a mezőgazdasági tárca helyettes államtitkára az Agroraabon szereplő tizenhét vállalkozást képviselő Agrármarketing Centrum bemutatkozására hívta fel a figyelmet. Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános elnökhelyettese dicsérte a rendezők vállalkozását. Méltó és az eddiginél kedvezőbb helyre került a vásár – mondta. Győr a sokat emlegetett és méltatott arany háromszögben az eddiginél is fontosabb szerephez juthat a jövőben. A házigazdák nevében Balogh József, Győr megyei jogú város polgármestere megköszönte a rendezők és a kiállítók munkáját, miközben megnyitotta a kiállítást.

A három szakkiállításon tíz díjat ítéltek oda. Az általános mezőgazdasági díjat a megyei agrárkamara ajánlotta fel, s azt az Ökopark 2000 Kft. kapta. Az élelmiszer kategóriában az Agrármarketing Centrum által felajánlott díjat egy kunszentmiklósi sajtüzem képviselője vehette át, míg a jármű kategóriában az ITDH díját a megújuló Győri Autószerviz Rt. Egyéb kategóriában a győri Városi Sportigazgatóság díját a DMS Bt. kapta. A kisvállalkozók számára a Győri Ipartestület által felajánlott díjat Videmann János, hordókat, pinceberendezéseket készítő egyéni vállalkozó kapta. A lakberendezés kategóriában a megyei kereskedelmi és iparkamara díját az ágazat alighanem legkiválóbb honi képviselőjének, a bősárkányi Bio-Textima Kft.-nek ítélték.

A szolgáltatás kategóriában a megyei önkormányzat díjára a Meló-Diák északnyugat-dunántúli régiós cége érdemelte ki a díjat, míg az informatika díját Győr képviselője a Szint ézis igazgatójának adta át. Az építőipar díjazottja az idén a győri Épfu Rt. lett, az elismerést a Győri Vásár Kft. ajánlotta fel, ahogy az általános díjat is, melyet az idén az Égáz Rt. kapott. A tegnapi nap krónikájához tartozik, hogy kora délután rendezték az iparosok, mikrovállalkozók fórumát. A Győri Ipartestület és az Iposz által tartott fórumon az újfajta pályázati lehetőségekről kaptak tájékoztatást a résztvevők.

A mai nap gazdag programjából arra a fórumra hívjuk fel a figyelmet, mely kevéssel 11 óra előtt kezdődik. A gazdasági tárca az uniós vállalkozási lehetőségekről ad tájékoztatást, majd a tárca illetékese válaszol a megjelentek kérdéseire. Délután ugyanebben a témában lakossági fórumot tartanak. A három szakvásár június 16-án, hétfőn zárja kapuit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

eMac: 1 GHz és

Az Apple gyorsabb processzorokat tartalmazó modellekkel bõvítette az eMac "minden egyben"… Tovább olvasom