Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Új helyre költözött a tőzsde

Mától új helyen, az Andrássy út 93. szám alatti egykori Herzog Palotában folytatja működését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A tőzsdének eddig helyet adó épületben a tervek szerint bevásárlóközpontot alakít ki az ingatlant megvásárló Orco csoport.
A BÉT tavaly októberben írt alá hosszú távú bérleti szerződést az Andrássy úti ingatlanra. Az akkori közlemény szerint a CB Richard Ellis nemzetközi ingatlan-tanácsadó által tető alá hozott tranzakcióban a Budapesti Értéktőzsdét a GVA Hungary reprezentálta, a tulajdonosi kör képviselője – egyben az épület fejlesztője – pedig a nemzetközi ingatlan-tanácsadó A1 Csoport volt.

A Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában lévő, Deák Ferenc utcai tőzsdeépületet még 2005 őszén vásárolta meg a francia központú Orco Property Group az Ofer Brothers Grouptól. A hírek szerint az ingatlanfejlesztő cég az épületben luxus bevásárlóközpont, a legfelső emeleten pedig luxuslakások kialakítását tervezi.

Az idén 143 éves Budapesti Értéktőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését a Pesti Lloyd Társulat székházában, amely a mai Roosevelt téren állt. A Szabadság téri Tőzsdepalota – amelyben ma a Magyar Televízió működik – 1905 végére épült fel. Itt működött az áru- és értéktőzsde egészen 1948 májusáig, amikor is az államosításokat követően bezárták, és az épület is állami tulajdonba került.

A tőzsde 1990. júniusi újjászületése után kezdetben a Váci utca 19. alatti irodaházban folyt az értékpapírok kereskedelme, a Deák Ferenc utcai tőzsdeterem pedig két évvel később nyílt meg. A Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Árutőzsde 2005. november 2-án lezárult egyesülése óta egy helyen működik az érték- és hitelpapír valamint az áru szekció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szolgált a rendőrség az ünnepen?

Tovább olvasom