Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Új földosztást akar az LMP

Schiffer bejelentette: kellő választói felhatalmazás esetén új földosztást hajtanak végre és 1200 hektáros abszolút birtokmaximumot vezetnek be ötéves átmeneti idővel.
Február közepén jelenik meg az LMP választási programja, amely többek között új földosztást is tartalmaz – mondta Schiffer András társelnök hétfői jelöltbemutató sajtótájékoztatóján, Székesfehérváron.

Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy az elmúlt három évben a Fidesz szembe ment korábbi ígéreteivel, mert "a családi és ökológiai gazdaságok helyett a fideszes földrablást segítette". Ennek különös kárvallottjai a Fejér megyei gazdák és a kishantosi ökológiai mezőgazdasági központ – tette hozzá.

Bejelentette: kellő választói felhatalmazás esetén új földosztást hajtanak végre és 1200 hektáros abszolút birtokmaximumot vezetnek be ötéves átmeneti idővel. "Utána meg fogjuk törni a nagybirtok uralmát Magyarországon" - fogalmazott.

Schiffer András hangsúlyozta, hogy 25 évvel ezelőtt „a zöldbárók és a szegfűs oligarchák által kialakított birtokrendszer" jött létre, amelyből most részt hasított a Fidesz. Jelezte azt is, hogy kellő támogatottság esetén minden földpályázatot felülvizsgálnak az elmúlt 15 évből, mert „nem kérünk sem Benedek Fülöpből, sem Mészáros Lőrincből".

Terveik között említette az ökológiai mezőgazdaság elterjesztését, a helyi termelők piachoz juttatását. Meg kívánják erősíteni a szövetkezeteket és valódi plázastop bevezetésével megélhetést szeretnének biztosítani a kistermelőknek – mondta.

A párt Fejér megye 1-es számú választókörzetében Bialkó László Gergelyt indítja. A tősgyökeres székesfehérvári újságíró országos napilapok munkatársaként dolgozik.

A 2-es választókörzetben Kalmár András a párt jelöltje, aki pedagógus végzettségű, jelenleg azonban egy kőszárhegyi, komposztálási technológiákkal foglalkozó cég projektmenedzsere.

Az LMP jelöltje a 3-as választókörzetben Varga György, aki az 1980-as évek eleje óta vállalkozó és több cikluson keresztül volt Felcsút független polgármestere.

A megye 4-es választókörzetében Illéssy István szociológus indul, aki a rendszerváltó parlamentben az MDF-frakció tagja volt, majd később rövid ideig politizált az MDNP-ben is.

Fejér megye 5-ös körzetében a megyei elnököt indítja a párt. Szatmári Ildikó könyvelőként és rendezvényszervezőként dolgozott korábban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korhatár nélkül lehet pályázni a Diplomamentő Programra

A programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akiknek csak a… Tovább olvasom