Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Új főépítészt neveztek ki Győrben

Az új győri főépítész egy év alatt szeretné a „miért ne” hangulatot „mit miért szeretnénk” hangulattá változtatni. A szakember aggasztónak tartja, hogy sokan ellenzik a fejlesztéseket.
„ Nem lehet a szakmaiságot két városházi szobára szűkíteni, hanem ki kell nyitni a város határáig, sőt, azon túl is. Katalizátor szerepet kívánok betölteni a szakmai közéletben” – fogalmazott Révi Zsolt győri főépítész, aki reggelin találkozott a sajtó képviselőivel. Tisztét – amelyet a polgármesteri hivatal által kiírt pályázaton nyert el – február 6. óta tölti be.

Mit miért szeretnénk

A szakember úgy fogalmazott: a városban nagyfokú „miért ne” hangulatot tapasztal, amit egy év alatt szeretne átfordítani „mit miért szeretnénk” hangulattá. A Kisalföld kérdésére válaszolva elmondta: Budapestről idecsöppenve fantasztikusan érzi magát, mert Győr kezelhető és élhető város, amelynek nyugodtabb a légköre. A fővárosi helyzetet ismerve nem érzi olyan súlyosnak a megyeszékhely közlekedési problémáit sem. A főépítész ugyanakkor aggasztónak tartja, hogy a fejlődési tendenciák sokak által ellenzetté váltak, illetve hogy a víziók – mint amilyen a kulturális főváros pályázatra készült – elhalványodtak.

Már régóta várják

Eke Zsolt, a megyei építészkamara elnöke úgy fogalmazott: amíg a civil szervezetek ügyféli jogkört kaphatnak építési, fejlesztési ügyekben, addig a kamara nem. „Az orvos nem kéri ki a köz véleményét, ha vágni akar. Jó lenne, ha a városba vágnak, legalább a szakmát megkérdeznék” – tette hozzá. Németh István, a mérnökkamara vezetője azt emelte ki, már régóta várják, hogy szakmai beszélgetés alakuljon ki.

Taktikusnak gondolják

Balogh József polgármester a váltás részleteiről számolt be. Szerinte a korábbi főépítész, dr. Németh Iván – aki 1987 óta töltötte be ezt a pozíciót – annyira maga alá gyűrte az ügyeket, hogy azt egy személyben nem bírhatta. Emiatt sok esetben már a városvezetést támadták. Megjegyezte: azért esett választásuk Révi Zsoltra, mert olyan embernek gondolják, aki taktikus és „több hangszeren játszik”.

Névjegy

Révi Zsolt 1957-ben született Tatabányán. Nős, három gyermeke és egy unokája van. A győri főépítészi székbe a budapesti Archimat Stúdió Kft.-től érkezett. 1998-tól 2004-ig a Budapest VI. kerületi főépítészi tervtanács tagja volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztattuk Cserényiné Nemes Erzsébetet

A külső és belső harmóniájának egységét és az egészséget a szépség egyik fő forrásának tartja… Tovább olvasom