Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Új fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban

Így belátható időn belül konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is, erről tanúskodik egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat.
A Világgazdaság szerdai cikkében ismerteti: a határozat szerint a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, és az alapító piaci szereplők rendelkezésére bocsátja a jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatt található ingatlant. Itt jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, amely viszont a Ludovika térre költözne, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

Az NKE sajtófőnöke, Horvátth Orsolya közlése szerint az egyetem a Ménesi úti ingatlant a magyar állam vagyonkezelésébe adja majd vissza, amint biztosított lesz a kar elhelyezése a Ludovika Campuson. Hozzátette: ahogy a kormányhatározatból is kiolvasható, a business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulna meg, hanem piaci szereplők hozzák létre.

A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi főügyész: arcpirító a Biszku-per megújítása

Ibolya Tibor szerint a védelem "csörgősipkás bohócot" csinált a bíróságból, a tábla mondvacsinált… Tovább olvasom