Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Új EU-tagok jövőre

Bulgáriának és Romániának jó esélye van arra, hogy 2007. január 1-jén csatlakozhasson az Európai Unióhoz, tűnik ki az Európai Bizottság jelentéséből, amely – a több szférában mutatkozó bolgár és román lemaradás dacára – nem ajánlja a két balkáni ország felvéte-

lének egy évvel történő elhalasztását, de kilátásba helyez még egy értékelést ősz elején. A jelentések szerint Bulgáriának még hat, Romániának még négy területen kell sürgős lépéseket tennie.

Ellenzett erőszak

Oroszország és Kína ellenzi, hogy erőt alkalmazzanak az iráni nukleáris válság megoldására. Mindkét ország vétójoggal bíró állandó tagja a BT-nek s egyetértettek abban, hogy mindkét válságot diplomáciai úton kell megoldani, nem szabad e két országot fenyegetni, még kevésbé erőt alkalmazni ellenük.

Vétkes beszlani túszejtő

Terrorizmusban és védtelen emberek megölésében részesnek találta az egyetlen életben maradt beszlani túszejtőt az északoszét legfelsőbb bíróság, amely kedden megkezdte az ítélethirdetést a csecsen Nurpasi Kulajev perében. – Kulajev olyan terrorcselekményben vett részt, amelyet abból a célból hajtottak végre, hogy az államot bizonyos lépésekre vegyék rá – mutatott rá Tamerlan Aguzarov, az észak-kaukázusi orosz tagköztársaság legfelsőbb bírósági elnöke, aki négy órán át olvasta az ítéletet, s szerdán folytatja. Az ítélet felolvasása akár tíz napig is tarthat, s a bíróság csak a végén mondja ki formálisan a 24 éves Kulajev vétkességét. Az ügyészség halálbüntetést kért Kulajevre, de miután Oroszország 1996-ban felfüggesztette alkalmazását, ez életfogytiglani börtönt jelentene. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár

Az erdélyi Fogaras várost teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték, bezárták a Feketehalomban… Tovább olvasom