Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Új egyensúlyt keres Börcs

Rácz Róbert, Börcs polgármestere ötödik helyhatósági választáson kapott bizalmat a községtől. A rendszerváltozás óta folyamatosan irányíthatja a községet, ám a mostani választáson aratott győzelmét tartja a legértékesebbnek.
– Még harmincéves sem volt, amikor a település első emberének választották, s azóta már öt választáson szerepelt sikerrel. Miért az utóbbi megmérettetést tartja a legértékesebbnek?
– Az az egyszerű oka, hogy négy cikluson át nem volt ellenfelem. Úgy győzni nem igazi. Nem is szerencsés. Egy közül választani... az ugye milyen választás? A mostani megmérettetésen hárman pályáztunk a polgármesterségre, s az egyik vetélytársam igazán érdemi kihívó volt.
– Tehát éles volt a kampány.
– Min lehet és min akar változtatni a régi-új polgármester?
– Arra számíthatunk, arra kell készülnünk, hogy kevesebb lesz a pénz. Ugyan lehet szorítani mindenen, a hivatalon, az iskola, óvoda pénzén, de csak az egyensúly megtartásának mértékéig. Mindenképpen új egyensúlyt kell találnunk. Ahogy más, mi is számítunk a holnapi uniós fejlesztési lehetőségekre. A hogyant még nem tudom, csak a szándékot, hogy mindenképpen elő kell teremteni és elő is fogjuk teremteni ahhoz a magunk porcióját. Tíz év alatt kétszázötvennel gyarapodott Börcs lakossága, most majdnem ezerkétszázan vagyunk. Elfogadhatók a telekárak, s ahogy eddig, ezután is igyekszünk olyan környezettel várni a betelepülőket, amelyben jól érzik magukat. Eddig hírverés nélkül jöttek hozzánk, azaz sógor, koma, ismerősök kedvező véleményére jöttek a betelepülők. Ezt tartom a szerencsésebbnek. Mindenképpen optimista vagyok, biztos vagyok benne, hogy Börcs továbbra is gyarapodó település marad. Jól működő civil szervezeteink vannak, nálu nk jól érezhetik magukat az emberek. Nagybetűvel írhatjuk a falut, mert Börcs ilyen település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom