Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Új dirigenssel próbál a zenekar

Elfoglaltságaira hivatkozva lemondott a Soproni Városi Fúvószenekar karnagya, Prinner Mátyás.

Elfoglaltságaira hivatkozva lemondott a Soproni Városi Fúvószenekar karnagyi posztjáról Prinner Mátyása, aki 2002-ben állt Fohner János helyére. A soproni rezesek immár Horváth Vilmos karmesterrel próbálnak. Kis híján veszélybe került idén a Soproni Városi Fúvószenekar hagyományos szilveszteri hangversenye, pedig ezek a koncertek már a határainkon túl is nagy népszerűségnek örvendenek.

Mátyás más irányú elfoglaltságaira való tekintettel lemondott karmesteri posztjáról. Mindez azért érintette kedvezőtlenül a zenekart, mivel a hátralévő hetek a szilveszteri hangversenyre való felkészülés időszakát jelentik.

A zenekar eddigi karmesterei

Sziklai Adolf a kezdetektől, 1957-től 1964-ig, Monostori Ferenc 1974-ig, Grósz Károly, majd Baranyai Ernő 1975-ig, Fohner János 2002-ig, Prinner Mátyás 2004 októberéig vezette a soproni fúvószenekart.
A zenekar karmesterválasztó ülésén a többség Horváth Vilmos soproni születésű, Budapesten élő zenepedagógusra, tubaművészre szavazott.
A múlt heti próbákat már Horváth Vilmos tartotta.
– Örömmel fogadtam el a megtisztelő felkérést, hiszen neves karmesterek nyomdokába léphetek – mondta az új karmester.

– A soproni zeneiskolában Fohner János-növendék voltam, és jó iskolát jelentett számomra az ifjúsági zenekar is. Kismartonban (Eisenstadt), később Bécsben, ezt követően a nürnbergi zeneakadémián folytattam zenei tanulmányaimat. Hangszeres énekpedagógiai és tubaművészi diplomával Németországban két fúvószenekart is vezettem. A soproni rezesekkel nagy terveim vannak: szeretném, ha az eddiginél is több nemzetközi minősítő hangversenyen szerepelhetnénk. A szilveszteri hangversenyre már zajlanak a próbák...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország

Tovább olvasom