Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Új autókat kapott a rendőrség: 6,8 milliárdos beruházás

Összesen 1750 gépkocsit - 1250 járőr- és 500 ügyintézői autót - kapott a rendőrség pénteken, az új járművek szombattól állnak szolgálatba.
Összesen 1750 gépkocsit - 1250 járőr- és 500 ügyintézői autót - kapott a rendőrség pénteken, az új járművek szombattól állnak szolgálatba.

A Belügyminisztérium részéről Kontrát Károly parlamenti államtitkár adta át jelképesen a kulcsokat Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, a 6,8 milliárd forintos beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a rendőrség reagálóképessége javuljon.

Lajtár József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gazdasági főigazgatója az ünnepségen közölte: az átadott autók között olyanok is vannak, amelyek a jövőben a Készenléti Rendőrséghez kerülnek, ezeknek a kocsiknak nem fehér, hanem ezüst az alapszínük.

Kontrát Károly azt mondta: egy társadalom életében a legfontosabb közösségi érték a rend, amely megadja a hétköznapok biztonságát, a boldogulás alapfeltételét. Hangsúlyozta: 2010 tavaszán a kormány azt ígérte, hogy rendet teremt az országban. Ennek érdekében megerősítették a rendőrséget, 3500-zal növelték a létszámot, szigorú törvényeket alkottak a parlamentben, biztosították a szükséges jogi hátteret az eredményes szolgálatteljesítéshez és a technikai feltételeket is.

"Ma azt mondhatjuk, hogy Magyarországon rend és biztonság van" - szögezte le Kontrát Károly, aki a tárcavezető, Pintér Sándor nevében is köszönetet mondott ezért a rendőrség személyi állományának. Hozzátette ugyanakkor, "ahhoz, hogy holnap és holnapután is rend és biztonság legyen, többet kell tennünk holnap és holnapután, mint amit tegnap vagy ma tettünk". Ezért biztosította a kormány és a tárca a szükséges anyagi forrásokat a gépjárműbeszerzéshez.

Kitért arra is, hogy korábban bérelte a rendőrség a gépjárműveket, ezeket azonban már megvásárolták, ami 2013-ban ugyan többletkiadást jelent, de 5 év után 5 milliárd forintos megtakarítást eredményez a korábbi konstrukcióhoz képest.

Kontrát Károly azt mondta, méltó ajándék az 1750 autó a rendőrség és Magyarország jelképes karácsonyfája alatt, mert szolgálatba állításukkal tovább erősödik Magyarország közbiztonsága és a magyar emberek biztonságérzetét is javítják. Az államtitkár a rendőröktől azt kérte, hogy lépjenek fel szigorúan a bűnelkövetőkkel szemben, és működjenek együtt a törvénytisztelő állampolgárokkal.

Az MTI az ORFK Kommunikációs Szolgálatától úgy értesült, hogy a gépjárművekhez téli és nyári gumikat is kaptak, továbbá becsléseik szerint az új autókkal évente 10 millió forint üzemanyagköltséget takaríthatnak meg.

Olvasóink írták

  • 2. Santos 2012. december 21. 21:59
    „Elemér,a probléma nálatok van.Az utóbbi katasztrofa álldozatai,még mot is várnak a segitségre.Láttam a híradóban,hát ez a te szeretett-nagyrabecsült amerikád?”
  • 1. elemér 2012. december 21. 13:52
    „Ahol problémák vannak oda rendörök kellenek rendszeressen és nem az autoban. Nekik helyszinen járkálni kell. Igy van ez NYC-ben és sikeres.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy fogadó Pécselyen

Kigyulladt egy fogadó a Veszprém megyei Pécselyen - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi… Tovább olvasom