Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Új alpolgármesterek: Abdai és Simon?

Abdai Géza és dr. Simon István várhatóan alpolgármesterként folytatja politikai pályafutását – értesült a Kisalföld. Megválasztásukra a csütörtöki alakuló közgyűlésen kerül sor.
Hivatalosan ugyan még nem közölték, de a Kisalföld információi szerint a Fidesz–KDNP Abdai Gézát, a párt helyi elnökét és dr. Simon István vállalkozót jelöli alpolgármesternek. Más pártból jelölt szóba sem került, hiszen a Fidesz–KDNP többséget szerzett a közgyűlésben – a polgármester dr. Fodor Tamással együtt tizenöten vannak –, tehát nincs szükségük koalíciós partnerre. Mindkét alpolgármester-jelölt nagy fölénnyel nyert körzetében vetélytársa előtt. A köztük lévő munkamegosztásról egyelőre nem szivárogtak ki hírek, de vélhetően dr. Simon István felel majd a gazdasági, pénzügyi területért, Abdai Géza pedig az úgynevezett humánpolitikai alpolgármester lesz. Megtörtént a bizottságok kialakítása is. A Kisalföld úgy tudja, a jogi és ügyrendi bizottság vezetője dr. ifj. Arszin Miklós, a gazdasági bizottságé Rádonyi László, az oktatási és kulturális bizottságé Sass László, a városfejlesztésié pedig Mágel Ágost lehet. Az ellenzékbe szorult szocialisták a hagyományoknak megfelelően a pénzügyi bizottság vezetését kapják. Erre nagy eséllyel pályázhat Hruby József volt gazdasági alpolgármester, de a döntés az MSZP frakciójának a kezében van. Az önkormányzati számarányokat (15 Fidesz–KDNP és 7 MSZP) tekintve elképzelhető, hogy a szociális és egészségügyi bizottságot is MSZP-s képviselő vezeti majd.
A fentiek szerint a kettő, illetve egy-egy képviselővel rendelkező civil összefogás, valamint az SZDSZ és az MDF nem kap lehetőséget a bizottság vezetésére.
Hogy a fenti információk megfelelnek-e a valóságnak, az csak csütörtökön, az alakuló közgyűlésen derül ki. Annál is inkább, mert az utolsó pillanatig változhat a helyzet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom