Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Új alapokra a romaügyet!

Új helyzetben új kihívások elé néz az Országos Cigány Önkormányzat  (OCÖ) ezért  új alapokra helyezik a romaügyet – mondta Kolompár  Orbán, az OCÖ újraválasztott elnöke a szombaton megismételtetett  alakuló közgyűlését követő sajtótájékoztatón Budapesten. 
„Nem az a fontos, hogy ki vezeti az országos önkormányzatot, hanem az, hogy ki akar valóban a cigányságért dolgozni" – jelentette  ki az OCÖ elnöke, hozzátéve, ezért nem vállalta az újbóli jelölést  Kozák János, akit március 13-án törvénytelenül választottak az  önkormányzat elnökének. 
Kolompár Orbán arra kérte Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét,  hogy  mondjon le fideszes parlamenti mandátumáról, és az Országos  Cigány Önkormányzat közgyűlésében dolgozzon a cigányságért.  

Farkas Flórián az alakuló ülést követően újságíróknak azt  mondta: „biztos információink vannak arról, hogy képviselőket  bezárva tartottak családostul éjszaka". Mobiltelefonjaikat  kikapcsoltatták, elérni őket nem lehetett – tette hozzá a Lungo Drom  elnöke, aki további részleteket nem kívánt elárulni. 

Farkas Flórián azt mondta, a kormányzati támogatással szemben a  Lungo Drom nem bírta az elnöki széket elvinni. Véleménye szerint  amennyiben titkosan szavaznak az elnök személyét illetően, akkor az  elektori döntéseknek megfelelően őt választották volna az országos  önkormányzat élére. 

(mti)
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

edzőcsere csornán az újabb zakó után

Tovább olvasom