Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Új 1000 Ft-osok a forgalomban

Tegnaptól új biztonsági elemekkel ellátott 1000 forintos bankjegyeket hoz fogalomba a Magyar Nemzeti Bank. Az 1998-ban és 2000-ben kibocsátott ezresek továbbra forgalomban maradnak.
Az új bankó elején vörösréz színű hologramhatású fémcsík és gyönygyház színű, irizáló sáv szerepel. Az irizáló sávban a rátekintés szögétől függően az "1000" értékjelzés látható. További biztonsági elem a színváltó (OVI) nyomat a bal felső sarokban: az MNB betűit tartalmazó "pecsét" a rátekintés szögétől függően vöröseslila vagy sárgászöld színű.

A vízjelmezőt UV-A, illetve UV-C fénnyel megvilágítva, Mátyás király címerének részlete, a csőrében gyűrűt tartó holló jelenik meg, amely világoszöld vagy vörös színben fluoreszkál.

A 154x70 mm-es bankjegy másik oldala nem változott. A hátoldalon a Herkules kút és egy Corvina kódex lapjának részletéről készült metszet, az értékjelzések, az illeszkedőjel hátoldali része és a csökkent látóképességűek számára kialakított jel található.

A bankjegy meghatározó nyomatrészei (arckép, hátoldali kép, értékjelzések) metszetmélynyomtatással készültek. Ezeken a helyeken a festékréteg jól tapintható, a többszínű alaprajzolatokból kiemelkedik.

Az 1998-ban és 2000-ben kibocsátott ezresek továbbra forgalomban maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom