Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ügy(intézés)

Budapesten, az egyik Hősök teréhez közeli utcában parkolt a vidéki asszony, s naivan azt feltételezte: mivel nem volt felfestve az aszfalt, az ott nem parkolási terület. Tévedésére gyorsan ráébresztették, kocsija szélvédőjén ugyanis ott találta a „Mikulás-csomagot”. Nem szeretett volna megfeledkezni róla, ezért aztán hazafelé tartva Győrbe, a Nyugati pályaudvar melletti postán feladta a két óráért – 120 forint lett volna az óránkénti tarifa – a kétszer 720 forintot.

Nemrég azonban a fővárosi parkolási társaság azzal kereste meg a hölgyet, hogy fizessen be az általuk küldött csekkre 7150 forintot. (Amiből 480 forint a 30 napon túli meg nem fizetésért postázandó, a többi eljárási, posta-, ügyintézési költség, és külön 350 forint a „BM-lekérdezési díj”.)
Akár rendben is lehetne, miért ne emlékezhetnének ketten, ügyfél és hivatal másként, azaz hát kétféleképpen. Elvégre az ominózus parkolás óta kereken 18 hónap telt el. Csakhogy a parkolótársaság pénzt követelő levelében is ott szerepel, hogy a vétkes, ahogyan emlékszik rá és amit bizonyítani is tud, csakugyan lerótta a kétszer 720 forintos díjat. Mégis levélben kellett magyarázkodnia, bizonyítania igazát. Válasz, elnézéskérés azonban nem érkezett, 30 napon túlról sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom