Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Ügyészségi vizsgálat alatt a Jobbik pénzügyei

a Legfőbb Ügyészség vizsgálja, hogy a Jobbik 2003 óta miért nem készítette el kötelező pénzügyi beszámolóit.

A HVG információi szerint a párt gyors közzétételt ígért az újságnak. A HVG internetes oldalán hétfőn megjelent cikk szerint a Jobbik 2003 őszi párttá alakulása óta egyszer sem közölte mérlegét, holott erre évente lenne köteles. A sorozatos törvénysértésre a lap hívta fel a figyelmet 2009. június 13-án megjelent cikkében.

A cikk szerint az ügyészség figyelmét egy Pest megyei magánszemély hívta fel a törvénysértésre, a HVG birtokában lévő ügyészségi beadvány pedig az Állami Számvevőszék tavaly őszi jelentésén alapul, amely felszólította Vona Gábor elnököt, intézkedjék a könyvvezetési hibák kijavítására a "teljesség és a valódiság elvének érvényesülése érdekében", illetve készíttesse el és tegye közzé a beszámolókat a párttörvény előírásának megfelelően.

A párt hivatalos válasza tavaly júniusban az volt, hogy mihelyt megalakul a választmánya, az dönt majd az egyébként már elkészült beszámoló jóváhagyásáról és közzétételéről. A választmány az ősszel összeült ugyan, a mérleg azonban a HVG lapzártájáig nem jelent meg - fűzik hozzá a cikkben. A lap késéssel kapcsolatos kérdéseire Schön Péter gazdasági igazgató azt válaszolta a HVG-nek, hogy a napokban biztosan közzéteszik a pártmérlegeket.

Meg nem nevezett reklámpiaci szakértőkre hivatkozva a HVG százmilliós nagyságrendűre taksálja a párt 2009-es EP-választási kampányát. A cikkben megjegyzik továbbá, hogy korábban több politikai megfigyelő is párhuzamot vont a párt külföldi kapcsolatrendszere - orosz és muszlim, egyebek mellett iráni szimpátiája - és a finanszírozási lehetőségek között.

Olvasóink írták

167 hozzászólás
 • 167. gjozsi88 2010. január 22. 14:20
  „még annyit:
  Még mindig nem tudtuk meg, hogy az általad támogatott egyéni számlavezetési nyugdijj modellnél, amit a fidesz be akar vezetni, mi lesz azzal a okkanttal, akinek alig van befizetése???
  Tovább megyek!
  Mi lesz az árva ellátással, özvegyi nyugdijjakkal?( ugyanis ezt a nyugdij alap kockázat közösség elvén szolidaritási alapon az államnak befizetett 1,5%- ból fizetjük most!!!!)
  Egyáltalán, mitől lesz jobb az embereknek, milyen intézkedések alapján, azontúl, hogy más irány(merre az a más, ezt nem tudjuk) a Fidesz kormány idején? (azt ne mond, hogy jobb volt, mert hitelre ment minden, mindenki eladósodott és most fizetünk! Azt megismételni nem lehet! Az IMF azt mondta nincs több hitel!)”
 • 166. gjozsi88 2010. január 22. 14:02
  „pancser!
  " Komplett ismerethiányról tanúskodik amit az ingatlanokról írsz!"
  Miért nem forgalmi érték az ingatlan alapja???
  Hogy lehet átlag fizetés alatti nettoból 30 milliós ingatlant venni, fenntartani???
  A piacon nincs vásárló, szerinted az emeli az árakat?

  "A családok nettó jövedelme csökken 2010-ben! Majd az év végén visszatérünk rá, bár akkor már írásaidért vszleg nem fizetnek!"
  Ez nem igaz!!
  Te azokról a családokról beszélnél, akik az átlag alatt keresnek, igy az alatt is adóznak!De a netto jövedelmük nekik sem csökken! Ugyanis a PM. jövedelem kalkulátora szerint is a tavalyi bruttó az idén több nettot eredményez!!! Azt sem veszed számításba, hogy a munkáltatók általában az infláció körüli béremelését még nem adtuk hozzá!!!
  Két dolgot keversz!
  Az egyik a családok netto jövedelme és a reálbér!!!
  Az utóbbi az infláció feletti jövedelem növekmény! Ez az elmúlt 7 évben 35% volt, amiből a gazdasági világválság hatására esett vissza, az elmúlt évben nem egészen 3%-ot!
  Mivel a közszféra közel 1 millió emberének 8,9%-al csökkent a jövedelme, nem a reálkeresete, ugyanis a 13. havi elvételét egy összeg határig vissza pótolták!
  Az alig két millió versenyszférásnál nőnie kellett a reálbérnek, ha keveset is, ha a közszférát kitévő 1/3, ad, majdnem 9%-ot veszített!!!

  "Azt hiszed, hogy a érdekel egyetlen érintetted rajtad kívül, hogy a cafetéria az adóelkerülés eszköze volt? Még a hozzáálásod is felháborító, egyikünk sem adókikerülő. "

  Pedig kellene érdekelné, ugyanis ez a réteg az aki, minden fölháborodásod ellenére, alig fizet közterhet, hisz nincs szja. kötelezettsége és elmegy népszavazni, megmondani, hogy ezt a szinte semmit mire költsük el!!!
  Felhívom a figyelmed, hogy az általatok kivánatosnak tartott ingyen diplomák és hasonló nem létfontosságú kiadások pénzbe kerülnek!!!
  Azt adóból fizetjük!
  Aki nem adózik, mert jövedelmét kivonja az adó alól, az fel van háborodva, hogy neki is hozzá kell járulni a közhöz, amiből ő is ugyan annyit vesz ki, mint aki átlag, vagy afölött adózzott!!!
  Nevezheted aminek akarod, de azok akik eddig fizettek megunták, hogy "fogjuk meg és vigyétek" jelszót és most az következik, hogy "fogjuk meg és vigyük" Ahogy a világ számos országában!!!”
 • 165. pancser 2010. január 21. 19:25
  „Gjozsi88! Komplett ismerethiányról tanúskodik amit az ingatlanokról írsz! Azt hiszed, hogy a érdekel egyetlen érintetted rajtad kívül, hogy a cafetéria az adóelkerülés eszköze volt? Még a hozzáálásod is felháborító, egyikünk sem adókikerülő. Az, hogy valaki ennyire a kormány szekerét tolja bizonyílja bértollnokságát! A családok nettó jövedelme csökken 2010-ben! Majd az év végén visszatérünk rá, bár akkor már írásaidért vszleg nem fizetnek!”
 • 164. gjozsi88 2010. január 21. 14:50
  „pancser!
  Ha észre vetted én igyekszem a gazdaság racionalitás oldaláról megközelíteni a kérdéseket, ugyanis a boltban nem nemzeti öntudattal fizetünk, hanem pénzzel!!
  Azt állitod, hogy szerinted úgy van, akkor az igaz is, miközben egy érvet nem támasztasz alá!!!

  "Teljesen világos, hogy 2010-ben a családok nettó elkölthető jövedelme csökken!"
  Ez neked világos,pedig én levezettem, hogy az átlag családok, akik befizetők voltak eddig, azok jobban járnak! Nem szerintem, hanem a jövedelem kalkulátor adatai szerint is, melyet bérszámfejtő megerősített!!
  A szuper bruttósítást tartalmazza a vagyon adó kalkulátor, azaz beszámolja, igy külön nem kell vele foglalkozni, az én adatom ezzel számol!
  A cateféria elemek adó elkerülés eszközei voltak!!!
  Az ingatlanadó alapja a tulajdon FORGALMI értéke!
  Azt állítani, hogy a beszülüt ingatlanforgalom mellett visszaeső árak ellenére a családok ingatlanjai, melyet adózott jövedelemből vettek meghaladja a 30 millió forintot, az a piacon járatlan!
  Az átlag jövedelmüek kompenzációját levezettem korábban!!

  "Amint mondottam volt, a Fidesz szimpatizánsok nagyon lelkesek, meglehet akár a kétharmad is. Senki nem hiszi, (a szocik azt hiszik, hogy hiszik) hogy ha a Fidesz kormányoz majd rövid távon jobb lesz. "

  Mitő lesz jobb hosszútávon, mert senki nem tudja, hogy a fidesz álmait vágyait milyen eszközökkel és intézkedésekkel kívánja elérni!!!
  A 100 000 éves munkahely az a gazdaság kb 5%-os növekedésének igérete, miközben a világ küzd a tized %-ért!
  Egyébbként hol ennek a többletnek a piaca???
  Hova termelnek ezek az emberek, mert a közmunkás az nem növeli a gazdaságot, hanem terheli a költségvetést!!!

  Sorolhatnánk a számtalan ellentmondást!!
  Az aktívisták mit mondanak, mitől lesz jobb a Fidesz?
  Hogy nem a szocik irányítanak, mert ezek ilyenek, meg olyanok...!

  Ahogy a Fidesz, ugy te is állandóan kitérsz a konkrét kérdések elől!
  Még mindig nem tudjuk, mi lesz az általad támogatott rendszerben a kis munkaidő utáni rokkanttá váló emberrel???
  Pedig a választás elött illene konkrétumokat is mondani, ha nem akartok azzal szembesülni, hogy mást mondott a kampányba, mint amit tesz! Ahogy ezt a Gyurcsány szemére vetettétek!!!”
 • 163. pancser 2010. január 20. 20:41
  „"Gjozsi88"! Kár fárasztanod magadat szánalmas magyarázkodással. Ha nem vagy páttag, akkor honnét ez a vehemencia? Teljesen világos, hogy 2010-ben a családok nettó elkölthető jövedelme csökken. Az egész szuperbruttó cirkusz a félrevezetést szolgálja, hogy elmondhassák több van a borítékban, viszont más módon elvesznek, amit aztán a drágulásban, a cafetéria megcsonkításában sokan éreznek. Az ország felének családi háza van, a 30 millió az könnyen összejön. Mindegy, nem akarok veled számháborúzni. Amint mondottam volt, a Fidesz szimpatizánsok nagyon lelkesek, meglehet akár a kétharmad is. Senki nem hiszi, (a szocik azt hiszik, hogy hiszik) hogy ha a Fidesz kormányoz majd rövid távon jobb lesz. Nem lesz jobb. De az ember egy érzelmi lény, ezért a remény esetenként nagyobb hatású mint 19 ezer Ft. Erről van szó, visszakapjuk a reményt! Szavazzunk a Fideszre!”
 • 162. gjozsi88 2010. január 20. 15:39
  „még annyit!
  Senki nem mondta, hogy ez az adócsökkentés, adó átrendezés elég!
  További szükségeltetik!
  De ahhoz meg kell még további megszorításokat is tenni, mert van nem létfontosságú jóléti támogatás az állami kiadások közt!(hülye kettes gyerek ingyen diplomája, szinte mindenkinek kedvezményes utaztatása, magántőke bevonása az utóbbi időbe hihetetlenül fejlődött és emiatt megdrágult egészségügybe...stb)
  Ezt a világ kifogja kényszeríteni, ha tetszik az Orbánnak ,ha nem!!!
  Ugyanis a jobboldali média nem említi, de a világbank, IMF képviselői elmondták, amerikai sajtóba megjelent, hogy nem támogatnak semilyen magasabb államháztartási hiányt, ezt megmondták az ellenzéknek (A FIDESZ) is!!!”
 • 161. gjozsi88 2010. január 20. 15:33
  „pancser!
  A nyugdijasokkal, ha beszélsz pontosan emlékeznek arra, hogy az Orbán kormány alatt mit nem adott meg nekik a Fidesz!!!
  Most sem reálérték növelést igér, hanem reálértéken tartja a nyugdijakat!
  Tehát a vissza csináljuk a 13. havit, már nincs!
  Ráadásul a mostani törvényekben benn lévő nyugdij prémium, a gazdaság 3%-os növekedéséné plussz juttatásokat ad!!!”
 • 160. gjozsi88 2010. január 20. 15:29
  „pancser!
  A zavar nem nálam, hanem a te szövegértésedben van!!!
  Az átlag jövedelem az nem egy család jövedelme, hanem egyik családtagé!!!
  Én nem netto 200 000 ft os fizetésről beszéltem, hanem bruttó 180-200 000 ft-ról! Aminek havonta 13-15 000 ft-al nött a bevétele!
  A többlet kiadás családonként havi 15 000 ft-al nő a statisztikák szerint!
  Átlagban minimum két kereső van egy családban!
  A cataféria elemek a jövedelem adót elkerülés eszköze lett! Inkább ezt adtak, mint fizetést, mert nem kellett utána adózni!!!Egyébbként a leggyakoribb melegutalvány adhatóságát megemelték 18 000 ft-ra, ami 25%-al adózva az eddigi 12 000 ft helyett, 13 500 ft nettóba!
  Vagyonadó!
  30 MILLIÓ FELETT VAN!
  Az átlag jövedelmüek nehezen elképzelhető, hogy ekkora ingatlant legális jövedelemből megtudjanak venni! De felhívom a figyelmed, hogy az átlag jövedelmüek második családtagjának a megmaradó havi 13-15 000 ft-ja bőven elég a 30 milliós ingatlant terhelő kb 70 000 /év adóra!!
  Aki nem az átlag szerint járult a közhöz, azaz eltitkolt jövedelme van, titkolhatja, fogyasztani fog, ingatlana után adózik!!
  Arra viszont szeretném felhívni a figyelmedet, hogy én soha nem a pártomat, "ugyanis nem vagyok párttag!)
  védem, hanem az általa megpróbált és általatok nem értett és megakadályozott gazdasági koncepciót!
  Teszem ezt veletek ellentétben, mert ti csak addig juttok el, hogy jön a fidesz...!
  De, hogy a megnyert választás után milyen intézkedésektől lesz jobb azt nem tudjuk!!!
  Ez egy óriásí különbség!!!
  Ahogy kínosan kerülöd azt a kérdést is, hogy mi lesz azokkal a rokkantakkal, akik fidesz kiszivárgott, ( Varga Mihály által elszólt) nyugdij modelljét fogják "élvezni!!!
  A közszféra dolgozóinak a 2009-es reálkeresete azért csökkent, mert elvették azt a 13. havi fizetést, amivel az ö pénzüket is előállító versenyszféra szinte alig rendelkezik!!!
  Arra felhívom a figyelmed, hogy a közszféra 8,7% -os reálbér csökkenése mellett a versenyszféra reálbér növekedésen ment át, ugyanis az átlag reálbér csökkenés 2, 5% körül van!!!( a reálszférások a munkavállalók 2/3-át teszik ki, a közszféra az 1/3-d! Tehát reálbérek növekedése látható!!!
  Arra is szeretném felhívni a figyelmed, hogy az átlagbérek a versenyszférában, amit a piac szabályoz, alacsonyabbak, mint a közszférában!!!”
 • 159. pancser 2010. január 20. 13:36
  „Kedves "gjozsi88"! Előbb neked szóltam, és hogy még vehemensebben védd pártod és kormányod, bizonyára tudod, hogy 2009-ben a közszférában dolgozók reálkeresete 8,7%-al csökkent! Jó mulatást!”
 • 158. pancser 2010. január 20. 13:27
  „Belezavarodtál látom! Egy többkeresős családmodellnél a nettó elköltött pénz a családtagok számával arányos, így a többletkiadás is. Magyarul ha egy család nettó jövedelme 200 ezer Ft akkor mindegy hogy ezt hányan keresik meg. Infláció 8000 FT, az ÁFA 10 ezer, a cafetéria megszünése, csökkenése 10 ezer Ft, vagyonadó havi 10 ezer ez 38 ezer Ft összesen. Hogyan jön itt össze plusz? Sehogy! Ja és ha valakinek a gyereke tanul az már eszement költségekkel jár. Nem tudom miért kell folyton hazudozni, neked is miért kell ennek bandának a szekerét tolni? A Fidesznek nincsen gondja az aktivistákkal, mert az egyszerű átlagember akinek háza, gyerekei vannak azt ki tudja számolni, hogy át akarják verni már megint. Ha nem vagy bérelt mszp fórumozó akkor egyszer majd megtérsz!”
 • 157. fzi 2010. január 20. 13:12
  „"Minden törvénytisztelő magyar ember pártja"”
 • 156. gjozsi88 2010. január 20. 11:36
  „még annyit
  Milyen eszközötök van, hogy a magyarok érdekeit megtudd védeni a világ gazdaság tőke erejével szembe, figyelembe véve az ország kis területét és sekély létszámát!!!???
  Lehet álmodozni!!
  A jobbik programja arra épül, hogy újra tárgyaljuk az uniós szerződést, a multiknak megmondjuk fizessenek több adót...stb
  Ennek egy szépséghibája van!
  Azt nem tudjátok megmondani, hogy mi van ha a másik érintett fél azt mondja, hogy nem tárgyaljuk újra!
  Nem lesz Uniós támogatás!
  A multi meg nem ad munkát és tovább viszi keletre és onnan is uralni fogja a külföldi piacot, ahova a GDP 80 %-t termeljük!!!
  A belföldi piac nem számottevő!!!”
 • 155. gjozsi88 2010. január 20. 11:27
  „magzol!
  Ha visszaolvasol, akkor a jobbik "megvalósítható" programjáról kérdeztünk és arra közületek senki nem válaszolt!!
  Ezt a hiányt a hitelesség szempontjából illene pótolni!!!!”
 • 154. magzol 2010. január 20. 10:18
  „A jobbik honlapján fent van a program, érdemes elolvasni.
  Remek anyag, egyben van és megvalósítható!
  Teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgokat, mint a jelenlegi parlamenti garnitúra, de már rövidtávon is komoly sikereket érhet el vele az ország!
  Annyian csinálták már rosszul, jöjjön végre a Jobbik!”
 • 153. gjozsi88 2010. január 20. 08:05
  „pancser!
  "Te érted a saját zagyvaságaidat, mert én nem."
  Annak zagyvaság, aki nem érti!

  "Feje tetjére állítod a dolgokat, azt mondod például aki eddig nem adózott az most adózik. Mi fenétől adózna a Bajnai csomagtól az aki eddig nem adózott? "

  Igen ,ugyanis aki jövedelemadót minimálbér után fizetett ,azaz szja-t nem ,az most a Bajnai csomagtól a fogyasztási adók növekedésével fog! Ugyanis fogyasztani fog, azaz a boltba vásárol!!!
  Aki meg átlagbér (ez a KSH adatai szerint bruttó 180 000 ft felett van!), vagy afölött adózott, annak a sávszélesítéssel csökken az szja kötelezettsége, igy nettóba több marad a pénztárcájába, amivel kompenzálódik a fogyasztási adó többlet kiadása!
  példa:
  Átlagbérről beszélünk:
  KB 180 000 FT-nak csökken az adója kb 13-15 000 ft-ot havonta, a statisztikák szerint a családoknak havonta kb 15 000 ft al nő a kiadása a fogyasztási adók miatt! Egy átlag családban általában két kereső van! Nem nehéz kiszámolni, hogy az egyik jövedelem adó megmarad!!!
  Aki az átlagtól eltér, kevesebbet adózott, vagy a családban egy kereső van, az nem jár jobban, de náluk volt "potyautas"!

  "A családok nettó jövedelme, minden átlag családé csökken"

  Nem az az átlag család, aki szalag mellett dolgozik és minimálbér körül keres! Ők az átlagot rontják!
  Számtalan réteg van, aki e fölött keres!
  közalkalmazottak, tanárok, budapestiek...!
  Te csak egy kis részt látsz!

  "Az emberek hihetetlen lelkesedéssel dolgoznak a Fidesznek, nagy győzelem lesz és visszkapjuk a reményt"

  Elöre isztok a medve bőrére!!!
  A fidesz bázisa nem nőtt 2006-hoz képest, az akkori 2 millióból 1,6 millió lett, ugyanis 400 000 elvitt a jobbik, a közvéleménykutatási adatok szerint!
  A más pártok választói egyelőre elfordultak a politikától, de ha ilyen elszólásokkal, mint a nyugdij tervek változása (amire, nem válaszoltál, hogy mi lesz azzaz, aki pár év befizetés után rokkant lesz!), rájönnek, hogy veletek nagyon bevásárolnának, akkor nem biztos, hogy ez elég lesz!!!
  A jobbikkkal koaliciós kényszer rosszabb lesz, mint" a kisgazdákkal soha után" a Torgyánnal!”
 • 152. gjozsi88 2010. január 20. 07:46
  „kolombela!
  144!
  "Az általad annyira ajnározott export bevétel 75-80- %-át a multik kiviszik az orszábgól, akkor meg mi a fenéről beszélünk?"
  Nem a bevétel 75-80% viszi ki!
  Hanem az előállított termékeket kinnt értékesíti, azaz kinti piacon tudja eladni, tekintettel a magyar piac korlátozottságára!
  A nálunk előállított termék után a hatályos törvények szerint leadózik!
  A nálunk keletkezett értékhozzáadást nálunk kifizeti, itt a lényeg: ebből van a munka, amiből az emberek képesek fogyasztani, élni!!!
  Ha nem ad munkát, mert ezt a piaci igényeket, máshonnan elégíti ki!
  Akkor hol dolgoznak az emberek?
  Ugyanis a magyar kis és közép vállalkozások jelentős része nekik bedolgozik!!!!”
 • 151. creat 2010. január 20. 07:12
  „kolombela 2010.01.19. 19:50
  Ennyit sikerült kipréselni magadból? Nem tartom sokra!
  Egyébként szerintem egy kérdés nem lehet hazug, legfeljebb a rá adott válasz.
  Tudod, mikor elfogynak az érvek, akkor jön a sértegetés! Úgy veszem észre, nálad egyből a sértegetés jött (hazug kérdés), így feltételezem, hogy érveid nincsenek is.
  De ha akarnál beszélni a jobbik programjáról, azt meghallgatnám! Esetleg konkrétan a Turul hálózatról.
  Köszi!”
 • 150. ValóSág 2010. január 20. 06:13
  „Kedves kolombela!
  Hát nem olvastad a cikket? a kedvend pártod nem adott le mérlegbeszámolótegyik évről sem. Az nem törvénytelenség? Magyarország törvényei mindenkire vonatkoznak!”
 • 149. load 2010. január 19. 23:18
  „145. kolombela
  "A jobbik "csak" keveredett a maszop, szadesz, stb, pedig "csak simán" sikkaszt."
  Például...?”
 • 148. kolombela 2010. január 19. 22:31
  „146. ValóSág 2010.01.19. 21:19
  Például...?!”
167 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sláger Rádió kontra ORTT - A per megy tovább

A Sláger a tavaly őszi országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázat eredménye miatt perli az… Tovább olvasom