Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Udvariatlanság

A mai fiatalok többsége tisztelettudó, jó tanuló és udvarias. De mint mindenhol, e rétegben is vannak olyanok, akik tiszteletlenek, rossz tanulók és udvariatlanok. Én az utóbbiakról szeretnék néhány gondolatot közreadni, mert az egyik soproni iskola néhány tanulója nekem nap mint nap bosszúságot okoz. Amint befejeződik a tanítás és elhagyják az iskolát, egyenesen az ablakom alá jönnek cigarettázni, csoportokban elbújva az iskola vezetőinek szeme elől. Itt mindegyik szájában füstöl a cigaretta, köpködnek, elszórják a csikkeket. Néha hangoskodnak és az ebéd utáni pihenésből ébresztik fel az embert. Ha felszólítom őket a távozásra, szemtelenül visszaszólnak.

A közelmúltban elhatároztam, hogy bemegyek az iskolába. De így utólag ezt nagyon megbántam. Az igaz, hogy meghallgatott négy-öt tanár, de az egy aztán hozzáfogott a kioktatásomhoz. „Ön is volt fiatal, ön is követett el hibát” stb., stb. Erre azt találtam mondani, én segítségért jöttem, nem prédikációra. Erre előlépett egy férfi – valószínű az igazgató volt –, és a karomat fogva, ahogy mondani szokás, kipenderített a tanáriból. Vele egyébként korábban már telefonon közöltem panaszaimat, de semmi sem történt az üggyel kapcsolatban.
Nem tudom, hogy ezt a fajta pedagógiát hol tanítják, de én szégyellném magam az ilyen vezető helyében. Úgy érzem, hogy intézkedésképtelenséggel állok szemben, még akkor is, ha az ügy iskolán kívüli háborgatásnak minősül a gyerekek részéről.
N. F., Sopron

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszer a női klinikának

Magánszemélyek és cégek adományaiból vásárolt a Szív a Szívért Alapítvány egy olyan műszert a női… Tovább olvasom