Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Üdülőnegyed épülhet a kastély körül

Csebi Pogány Alajos szerencsés kimenetelű balesetéről lapunkban május 9-én már beszámoltunk. A tulajdonost „ újraszületése ” után a Kastélyszálló eddigi működéséről, s további terveiről kérdeztük. Megtudtuk: egy üdülőpark épülhet ott.
Gyep: Olyan szakszerűen gondozzák – ha nem is ötszáz éve – , hogy rugalmas és tömött, nagyszerű a golfjátékhoz.
– A szálló működtetésének tapasztalatait összegezve elmondhatom: vannak visszajáró vendégeink, de nem törekszünk az állandó telt házra – emelte ki e „ gyémántos gazda ” . – Sokan a golfozás miatt választanak minket, de például az idelátogató Habsburg Ottót maga a kastély szépsége érdekelte. Az épületben látható gyűjtemény 45 év „ termése ” . Szerettem volna annak idején itt egy kis barokk házat, de úgy látszik, csak nagyot tudok építeni. Minden darabja az én gondolatom alapján készült. Leginkább gyermekeimnek szántam, de mire készen lett, kiderült, hogy ők nem itt képzelik el a jövőjüket. A fenntartás egyelőre nem kerül sokba, mivel új épületről van szó.
„ Harminc ember dolgozik itt, s őket eltartja a szálló. Nekem ezen nincs hasznom. ”
– Nem hajszolom a reklámot sem, szeretem a nyugalmat, amit az itteni környezet is áraszt. A legtöbb vendég külföldi, a magyarok még nem fedezték fel a szálló értékeit. Úgy érzem, az idegenforgalomnak ezen a helyen van jövője. Ezt egy német érdeklődő is jelzi, aki egy üdülőnegyed építését tervezi ide.

Ötven év eltávolított

– Dunakilitivel sajnos nincs szoros kapcsolatom, ötven külföldön töltött év eltávolított a helyiektől. Idő kell az embernek asszimilálódni. Különben nekem az életben még nem segített senki, de ennek is van egy előnye: nem is kell senkinek köszönetet mondanom. Bár nekem nem mondják, szerintem a falubeliek büszkék Dunakiliti nevezetességére, mely híressé teszi a községet távoli tájakon is – zárta értékelését Csebi Pogány Alajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az interneten terjed A Klónok támadása

A legszigorúbb óvintézkedések ellenére egy héttel a világpremier előtt letölthető az internetről A… Tovább olvasom