Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Tűzoltóautót vittek ajándékba az erdélyi Bögözre a karcagi tűzoltók

Egy tűzoltóautót vittek magukkal ajándékként a hétvégén a karcagi tűzoltók az erdélyi Bögözre, ahol egy kis ünnepség keretében szombaton át is adták használatra az ottani önkéntes tűzoltó-egyesületnek - tájékoztatta Lévai Kálmán alezredes, a nagykun város tűzoltóparancsnoka az MTI-t.


A tűzoltóautó a szolnoki papírgyárban volt rendszeresítve évtizedeken át, de a gyár bezárása után nagyüzembeli szolgálata megszűnt. A gépjárművet Ferencz Gábor, a volt gyártelepen működő AC-DC Logisztikai Zrt. vezérigazgatója adományozta a Karcagi Tűzoltóságnak.

Noha a Ford Transit típusú gépjármű 40 éves, azaz életkorát tekintve veteránnak számít, nagyon jó állapotban van, és gyári tűzoltóautóként közlekedve mindössze 23 ezer kilométert tett meg. Vízforrásra csatlakoztatható kismotorfecskendővel, tömlőkkel, sugárcsövekkel, létrával, kékfényes lámpával ellátott, így az oltáshoz legszükségesebb felszerelésekkel rendelkezik, hátsó tengelyét pedig egy széria gyártmánynál jóval teherbíróbbra alakították ki - jellemezte a speciális tűzoltóautót a parancsnok.

"Bögözre, több mint 400 kilométert megtéve lábon vittük le, a Forddal műszaki problémától mentes, kényelmes utunk volt és egy kicsit kikormoztuk" - tette hozzá.

Bögöz az ezer lelkes, zömében magyarlakta kistelepülés, Székelykeresztúr mellett fekszik, és ez utóbbival Karcag már évek óta szoros testvérvárosi kapcsolatot ápol. A karcagi tűzoltók a gépkocsi ajándékozásán túl azzal is segítenek a hét kistelepülés tűzvédelmét ellátó, és a közelmúltban újjáalakult bögözi önkéntes tűzoltó-egyesületnek, hogy tagjainak szakmai felkészítését segítik tudásuk, tapasztalataik átadásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: Gyurcsánynak továbbra sem számít az ország

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferencnek továbbra sem az ország érdeke számít. Tovább olvasom