Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Tűzijátékkal ünneplik a kiserdő megmentését

Hivatalosan is erdővé minősítette át a múlt héten elfogadott győri rendezési terv a marcalvárosi kiserdőt. Korábban arról volt szó, hogy beépítik a ligetes területet.
Szokatlan időpontban, január 28-án, szombaton este hét órakor tartanak nagyszabású tűzijátékot a marcalvárosi autóbusz-állomás melletti területen. Horváth László, Marcalváros II. önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: az „örömtűzre” – amely egy cég felajánlásának köszönhetően nem kerül pénzbe – az ad okot, hogy a közgyűlés által múlt csütörtökön elfogadott rendezési terv kifejezetten előnyös a városrész számára.
A politikus magyarázatképpen kifejtette: a korábbi szabályozás a magról nőtt kiserdőt – amely az Apor-, a Krúdy-, az Arany-iskola, a Sün Balázs Óvoda és a bölcsőde alkotta intézménysor, valamint a Régi Pápai út között található – a beépíthető területek közé sorolta. A liget tizenkét éve rendkívül elhanyagolt állapotban volt, mély gödrök, árkok szabdalták, építési törmelékek tarkították. A képviselő munkájának eredményeként ezeket a „tájsebeket” begyógyították, szánkózódombot és futópályát alakítottak ki. Horváth László nagy sikereként értékeli, hogy tíz év küzdelmével sikerült megakadályoznia a zöldterület beépítését. Ehhez néhány éve 4200 tiltakozó aláírást gyűjtött, és tüntetést is kilátásba helyezett. Az ügyben nyújtott támogatásért köszönetet mondott a marcalvárosiaknak.
A képviselő ugyancsak pozitívumként értékelte, hogy az új rendezési terv már nem tartalmazza a pápai és a veszprémi vasútvonal Marcalváros I. és II. közé helyezését. Megjegyezte, hogy korábban a város és a MÁV vezetése is úgy nyilatkozott, támogatja az elképzelést, emiatt ő tiltakozott és kártérítési perekkel fenyegetőzött.
Horváth László két tervéről is beszélt. Az egyik az, hogy a volt disznószállások területét az állatkert vegye birtokba, ahol magyar őshonos állatokat tartanának és lovaglási lehetőséget biztosítanának. A másik a Holt-Marcal-tó kotrása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Bolívia első indián származású elnökét

Vasárnap hivatalosan beiktatták hivatalába Bolívia első indián származású elnökét. Evo Morales… Tovább olvasom