Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Tűzesetek megelőzése

A karácsonyt megelőző ünnepi készülődés, illetve az év végi ünnepek számos veszélylehetőséget hordoznak magukban. A csornai tűzoltó-parancsnokság felhívása ezeket szeretné megelőzni.

Közeleg a karácsony, elkezdődtek az ilyenkor szokásos ünnepi készülődések. Ennek egyik első mozzanata az adventi kellékek elhelyezése, a koszorún lévő gyertyák meggyújtása. „Sajnos tapasztalataink azt igazolják, hogy ezek a kedves meghittséget szimbolizáló tárgyak néha bosszúságot, nem egy esetben tragédiát is tudnak okozni” – mondják a tűzoltók.
A felügyelet nélkül égő gyertyával irodában vagy lakásban hagyott adventi koszorú tüzet okozhat, amennyiben a gyertya eldől vagy meggyújtja a közelében tartott éghető anyagokat, például papírt, illetve textíliát. A koszorúkészítők gyakran használják alapként a szalmát, amire fenyőzöldet, mohát, egyéb éghető anyagot kötöznek. Mivel a meggyújtásra kerülő gyertyákat az éghető anyagú koszorúra helyezik, ügyelni kell arra, nehogy valami tüzet fogjon. „Ne hagyjuk a gyertyákat túlságosan leégni, hogy kellő távolság maradjon a láng és a koszorú között. A fentiek betartásával megelőzhető a nem kívánt tűzeset” – szól a parancsnokság figyelmeztetése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

nincs szakadás

kosárlabda

Nem olyan súlyos a Soproni sÖrdögök amerikai centerének, Calvin… Tovább olvasom