Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Túszdráma

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszdráma lelki terhétől összetörve, Jeff Talley, aki a Los Angeles-i rendőrség részéről az ügyben a tárgyalópartner volt, elköltözik Los Angelesből, hogy egy bűnözéssel alig fertőzött kisváros, Bristo Camino rendőrfőnökeként egy jóval alacsonyabb beosztásban folytassa pályáját.
Nem sokkal megérkezése után három bűnöző hajlamú tinédzser egy családi házat vesz célba, azzal a szándékkal, hogy ellopja a család autóját, de elég figyelmetlenek ahhoz, hogy véletlenül ne a megfelelő házhoz menjenek, és ne a megfelelő napon. 
 
 
A három fiatal csapdába esik: az elővárosban, egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találják magukat. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézve elő, amivel soha többé az életében nem akart szembenézni.
Talley azonnal és készségesen átadja a túsz-helyzet kezelésének felelősségét a megyei seriff hivatalának, és elhagyja a helyszínt. De a villában található digitális információ kritikus szerepet játszik a titokzatos bűnözők és műveleteik szempontjából. Semmi meg nem állíthatja őket abban, hogy megszerezzék, ami az övék, és így még attól sem riadnak vissza, hogy Talley családját is túszul ejtsék, ezzel kényszerítve őt arra, hogy újra átvegye az elhagyott parancsnoki posztot. Az események észtveszejtő sebességgel történnek, a helyzet percről-percre változik, és veszélyesebb és félelmetesebb annál, amit Talley valaha el tudott volna képzelni.

E film a lélektani dráma és az akció, előre nem látható fejlemények és váratlan fordulatok ötvözete. Maga az a gondolat, hogy milyen is lehet túsznak lenni, folyamatosan bomlik ki a néző szeme előtt, ahogy a különböző szereplők útja keresztezi egymást, ahogy összeütközésbe kerülnek egymással. A biztonságérzet szertefoszlik, egyszer csak bizonytalanság, veszélyérzet lesz úrrá az emberen. A fizikai értelemben vett menekülésből mentális manipuláció lesz. Az elme szellemi játékai élet-halál kérdésévé válnak.

Florent Siri rendező első angol nyelvű filmjében, semmi sem az, aminek látszik, ahogy az egyetlen házban, egy nap és egy éjszaka alatt zajló cselekmény kibontakozik. Mint a kritikai sikert aratott, francia nyelvű, The Nest (Pók fészke) című thrillerben is, Siri bonyolult, a nézőt szinte megbabonázó forgatási és vágási stílusa csak még tovább fokozza a többrétegű, összefonódó konfliktusokból fakadó feszültséget, miközben meglepő és különleges vizuális részletekkel lepi meg a nézőt. A mű időtlen film noir történet, amely a thriller és az akció műfaját feszültséggel teli látomássá elegyíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

elődöntőben

vízilabda

A legjobb négy közé jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a… Tovább olvasom