Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Turistavonzó lett a Sisi út

A csütörtökön nyíló budapesti Utazás-kiállítás gazdag turisztikai kínálatának egyik érdekessége a Sisi-út: a Gödöllői Királyi Kastély standján lehet megtudni annak a programnak a részleteit, amely Erzsébet királyné életének különböző állomásain vezeti végig a turistát.
Csak családi életében becézték Sisinek (az övéi egy s-szel írták) azt az asszonyt, akit kora legszebb koronás főjének tartottak. Ma már a világon mindenki Sisiként emlegeti Erzsébet királynét. Életének állomásaiból ma álomútvonalat alkottak, amelyet több ország együttműködésével kínálnak az érdekességekre áhítozó utazóknak.

A kiindulás Bajorország, az unterwittelsbachi kastély, a boldog gyermekkor helyszíne. Itt az idén kiállítás nyílik, amely Sisi életét mutatja be. Bad Ischlben, az osztrák fürdővárosban kezdődött a románc, ahol az ifjú császár Ferenc József beleszeretett a szépséges 16 éves lányba.

Bécs a Sisi múzeum megnyitásával tiszteleg emlékének. A schönbrunni kastélyban megtekinthetik a turisták Sisi tornatermét is. Herenden, a porcelánmúzeumban a felségek asztalára került étkészletek között látható a híres-klasszikus, Gödöllő-mintás is, amit a királynénak rendelt meg a császár. Budapest a következő állomás: a Mátyás-templomban fényes ceremónián koronázták Magyarország királynéjává Erzsébetet. Gödöllő neve elválaszthatatlan Sisitől. Még szülővárosában sem található annyi emlékhely, mint itt. Élete legboldogabb napjait töltötte a kastélyban. Olaszország most csatlakozott a Sisi-úthoz. Bár az olaszok nem rajongtak a Habsburgokért, Sisi kivétel volt. Miramare-ban szívesen csodálta a tengert. A Meránhoz közeli Trauttmansdorf-villát szívesen bérelte, ott a múzeumban meg lehet tekinteni Sisi több személyes tárgyát is.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi Fesztivál a Kisalföld Online- on!

Győri Tavaszi Fesztivál… Tovább olvasom