Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Tüntetők állták el a parlamenti mélygarázs bejáratát

Másfél tucat tüntető zárta el hétfő reggel a parlamenti mélygarázs bejáratát. A demonstrálók "Nem a kirekesztésre!", illetve "Nem a megszorításokra!" feliratú transzparenseket feszítettek ki. A demonstrálók egyelőre akadályozzák, hogy az ülésre érkező képviselők leparkolhassanak.
Néhány társuk "3 300 0000 embernek rendszeresen nincs elég  pénze élelmiszerre!", valamint "2 500 000 ember nem tudja fizetni a  lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!", illetve a "Nem roma gyerekek  91 százaléka befejezi a középiskolát - roma gyerekeknek csak 59  százaléka!" feliratú táblákat tart.   

A mélygarázsnál forgalmi dugó kezd kialakulni, a 2-es villamos  is megállt. Néhány perccel a demonstráció kezdete után a készenléti  rendőrség körülbelül két tucat munkatársa jelent meg a helyszínen,  hogy felírja a demonstrálók adatait. Ők erre elkezdték skandálni,  hogy "alkotmányt, demokráciát, jóléti államot!".  

Demonstrálók a parlamenti mélygarázsnál
A szervezők elmondása szerint a költségvetést megalapozó  törvények elfogadása, valamint a szerintük a szegregációt  eredményező köznevelési törvény ellen tüntetnek. Hangsúlyozták, hogy  demonstrációjuk nem kötődik szervezetekhez, mindannyian civilként  vannak jelen.

Felszámolták a tüntetést

Néhány  perccel hétfő reggel 9 óra után a készenléti rendőrség munkatársai  felszámolták a parlamenti mélygarázsba vezető Kossuth téri utat  lezáró demonstrációt, majd a garázsnak a rakpart felőli bejáratának  megközelítését akadályozó tüntetést is.  

Miután a rendőrök háromszor felszólították a tüntetőket  tevékenységük befejezésére, és ők ennek nem tettek eleget, a  rendőrség munkatársai egyesével kezdték elvinni őket a mélygarázs  Kossuth téri bejárata elől.   
A demonstrálók leültek a földre, és azt skandálták, hogy  "alkotmányt, demokráciát, jóléti államot!", ezért ölben kellett  elszállítani őket. A rendőrök a demonstrálókat csak néhány méterrel  vitték arrébb a Kossuth tér és a Balassi Bálint utca sarkáig, de így  is szabaddá vált a mélygarázs bejárata. A forgalom, amelyik a  tüntetés miatt néhány percre leállt, már hamarabb megindulhatott,  mert a rendőrök elterelték a feltorlódott autókat.  

A tüntetők másik csoportja egy ideig a mélygarázsának a rakpart  felőli bejáratánál is akadályozta a behajtást. A résztvevők leültek  a földre, és miközben azt skandálták, "alkotmányt, demokráciát,  jóléti államot" a rendőrök egyesével elvitték őket a bejárattól  néhány méterre, majd igazoltatták őket. Néhány résztvevő átment a  Kossuth tér Balassi Bálint utcai sarkához, és  megkísérelte  ugyanezt, de alig egy percen belül onnan is elvitték őket.   

A tüntetők jelenleg néhány méterre a mélygarázs bejáratától  állnak, "nem a kirekesztésre!", "nem a megszorításokra!" feliratú  transzparensekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Liga félpályás útzárokat tervez, Gaskó bízik a megegyezésben

Gaskó István reméli, a sztrájk ráébreszti a kormányt, hogy nagy a szakszervezeti követelések támogatottsága. Tovább olvasom