Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Tüntetnek a prostituáltak Szerbiában

A kormány épülete elé vonulnak Szerbiában a prostituáltak, akik azt akarják elérni, hogy olyan jogokat kapjanak, mint a nyugat-európai örömlányok. A szerbiai bárok egyesületének elnöke szerint több ezer tiltakozóra lehet számítani.
Szerbiában a becslések szerint hétezer nő foglalkozik prostitúcióval, közülük mintegy kétezer Koszovóban tevékenykedik, a nemzetközi fegyveres erőknek nyújtva szolgáltatásaikat. Koszovóba a dél-szerbiai és a bosnyák közvetítők segítségével jutnak el az örömlányok.

A szerbiai bárok és éjjeli mulatók egyesületének mintegy 140 tagja van, a tiltakozást pedig több mint ötezren írták alá. Azt kifogásolják, hogy a prostitúció legalizálásáról szóló törvényjavaslat még 2005-ben a szerb parlament elé került, de még máig nem került napirendre.

Meghozatala lényegesen javítana az igen kényes, de egyesek számára jól jövedelmező szakmában dolgozó hölgyek életkörülményein, biztonságán és egészségvédelmén.

Jelenleg ugyanis nyílt titok, hogy a hasznot az úgynevezett közvetítők fölözik le, a prostituáltak munkájának látszólagos megszervezésével. Ami abból áll, hogy Szerbiában munkába állítják a Romániából és Ukrajnából érkező lányokat, a szerbeket pedig Koszovóba irányítják a nemzetközi fegyveres erők tagjainak "kiszolgálására".

Igaz, hogy Szerbiának jelenleg nincs hivatalos kormánya, mégis rövidesen a kormány épülete elé vonulnak a szerbiai örömlányok tevékenységük legalizálását követelve. Emellett olyan jogokat akarnak, mint amilyenek Nyugat-Európában és például Magyarországon is megilleti az örömlányokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra érdemes lesz kukoricát termeszteni

Bár most különböző okok miatt éppen csökkenőben vannak a gabonaárak, a globális keresletnövekedés… Tovább olvasom