Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Tüntetés a Parlament előtt

Két-háromszáz megváltozott munkaképességű ember tüntetett hétfőn a Parlament előtt; a demonstrálók foglalkoztatási problémáikra hívták fel a figyelmet, majd petíciót adtak át Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszternek és Harrach Péter fideszes szakpolitikusnak.
A megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élők elsősorban nem segélyekből, hanem saját munkájukból szeretnének megélni – mondta Szabó György, az érintetteket tömörítő, még bejegyzés alatt álló szakszervezet vezetője a sajtónak. A Fészek, Fogyatékkal Élők Szakszervezete elnöke hozzátette, hogy az állami dotációs rendszer módosítása miatt egyre több olyan munkahely szűnik meg, amely rokkantnyugdíjasokat és fogyatékossággal élőket foglalkoztat. Adatai szerint az intézkedés miatt 2004 és 2006 között 19 ezer ember veszítette el állását, és további ötezer ember kerülhet még az utcára. „Ezért a szakszervezet azt követeli, hogy a kormány fagyassza be a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását veszélyeztető intézkedéseket és év végéig minimum 20 százalékkal növelje a munkahelyeik számát” – mondta Szabó György.
A szakminiszter a demonstrálók előtt elmondta, hogy több, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató vállalkozás „zsebre vágta” a védett munkahelyek után járó állami támogatást, és többmilliárdos adótartozást halmozott fel. Hozzátette: a tárca segít az ismételt elhelyezkedésben mindazoknak, akiket munkáltatóik becsaptak. A pórul jártaknak garantálja továbbá a bérük kifizetését is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom