Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Tumultus a határon

Tegnap óta hatalmas a torlódás a hegyeshalmi határátkelő kilépőoldalán a szabadságukról visszafelé tartók áradata miatt. A határőrség egész hétvégén megnövekedett forgalomra számít.
A szabadságukról hazafelé tartó, Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások sokasága okoz torlódást a hegyeshalmi határátkelőn tegnap délelőtt óta. Újszászi Zsolt alezredes, a Hegyeshalmi Határrendészeti Kirendeltség vezetője elmondta: szombaton és vasárnap nagy forgalomra számítanak a kilépőoldalon, ahol akár kétórás várakozási idő is kialakulhat.
Míg nyáron több hullámban, folyamatosan indultak szabadságra a nyugat-európai országokból, addig most iskolakezdésre mindenki egyszerre próbál hazaérni. Ennek eredményeként jelentős torlódás alakult ki az átkelőn. A határőrség a korábbi évek tapasztalatai alapján felkészült a nagy forgalomra, az osztrák társszervekkel egyeztetve a lehető legtöbb sávon engedik a forgalmat, ám az átkelő áteresztőkapacitása véges. A nagy forgalom miatt ideiglenesen megnyitották a régi átkelőt (K2) az összes uniós állampolgár előtt.
Az országba több helyen belépett utazók szinte kivétel nélkül egy helyen, Hegyeshalomnál hagyják azt el. A határőrség szerint egész hétvégén hasonló forgalomra lehet számítani, ezért felhívják az autósok figyelmét arra, hogy a torlódások elkerülése végett vegyék igénybe a kisebb átkelőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom