Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Túlszabályozottak a nyelviskolák

A szakmai képviselet szerint az új felnőttképzési jogszabályok nem szolgálják a képzés minőségét, kizárólag a nyelviskolák terheinek növelésére alkalmasak.
Nem szolgálják a képzés minőségét, kizárólag a nyelviskolák terheinek növelésére alkalmasak az új felnőttképzési jogszabályok a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület szerint - írta csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

Rozgonyi Zoltán, az egyesület elnöke szerint az engedéllyel rendelkező szolgáltatókat ellehetetleníti a rájuk rótt napi szintű adminisztráció, a tanfolyamok szabályozása pedig abszurd. Az érdekvédő hangsúlyozta: életszerűtlen a rájuk kényszerített folyamatos adatszolgáltatás, például, hogy a hallgatók kimaradását 48 órán belül jelenteni kell, vagy minden olyan esetet nyilván kell tartani, amikor a tanár az előzetesen rögzítetthez képest módosítja az órák tartalmát. A tartalmi kritériumokról közölte: még azt is központilag szabták meg, hogy a tanfolyamok mely szakaszában kell például az angolszász világ földrajzával megismertetni a diákokat.

A kötelezettségek megszegése milliós nagyságrendű bírságokat is maga után vonhat, ráadásul nincs limitálva, hogy egy szolgáltatót hányszor ellenőrizhetnek.

Bár a nyelviskoláknak nem kötelező átesniük az ismertetett követelményeket maga után vonó engedélyeztetési eljáráson, a nagyobb szolgáltatók nem nagyon tudják kikerülni, engedély hiányában ugyanis elesnek az áfamentességtől, és nem pályázhatnak olyan állami támogatású programokra, mint például a diplomamentő program - írta az újság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt lezárták a 3-as főutat Kerecsendnél

Egy személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött össze, a balesetben ketten sérültek meg.
Tovább olvasom